ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένα γεωλογικό φαινόμενο παραμένει μυστήριο στην Κρήτη.

ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 3 Οκτ 2017 - 7:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΛίγο πριν το χωριό Μάραθος της Κρήτης, περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου, δίπλα στην παλιά εθνική οδό που οδηγούσε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο, ένα  περίεργο γεωλογικό φαινόμενο, παραμένει μυστήριο για τους επιστήμονες.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βύθισμα που βρίσκεται σε μια πλαγιά του λόφου Στρούμπουλα και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα για τι ακριβώς πρόκειται.
Οι Κρητικοί το ονομάζουν Βουλισμένο Αλώνι γιατί βούλισμα στην Κρήτη σημαίνει βύθισμα και Βουλισμένο Αλώνι σημαίνει ακριβώς ένα βυθισμένο αλώνι, καθώς στο συγκεκριμένο μέρος το έδαφος  έχει υποστεί καθίζηση.
Όλες οι έρευνες που έγιναν για να εξηγήσουν τις αιτίες αυτού του γεωλογικού φαινομένου, έδειξαν ότι κάτω από τη γη στο σημείο  αυτό, υπήρχε ένα σπήλαιο που δέχτηκε αναταράξεις και μετακινήθηκε.
Η παράδοση τώρα, θέλει στο σημείο αυτό να ήταν ένα μεγάλο αλώνι που καταποντίστηκε ανήμερα του προφήτη Ηλία μιας και ο γεωργός πήγε να αλωνίσει ημέρα που απαγορευόταν κι έτσι τιμωρήθηκε.
Το Βουλισμένο Αλώνι πάντως είναι πόλος έλξης για αναρριχητές, Έλληνες και  ξένους που επισκέπτονται την Κρήτη  αφού προσφέρει μεγάλη ποικιλία διαδρομών  κλιμακούμενης δσυκολίας.
enallaktikos.gr
corfiatiko
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter