ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ήγγικεν η ώρα του Ελλήνων! Ήρθε η ώρα να δοξασθεί η Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ. - 12 Απρ 2017 - 18:28
Loading...

Η αναβίωση της Ελληνικής Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας-Βυζαντίου είναι κοντά!

Η αναβίωση της Ελληνο-Ρωμηοσύνης είναι αυτό που θα έρθει μετά τα επερχόμενα και γιγαντιαία παγκόσμια γεγονότα!

Οι προφητείες, έλεγε ο έλεγε ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, είναι το καλύτερο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων!

Έχετε Νεοέλληνες ποτέ σας αναρωτηθεί γιατί δεν έχει γυρισθεί κάποια κινηματογραφική ταινία για τα υπέρλαμπρα 1123 χρόνια της Ρωμανικής αυτοκρατορίας;

Μήπως ίσως αναρωτιέστε, γιατί ποτέ μας δεν είδαμε στην ξένη τηλεόραση έργα ή σειρές για την ενδοξότατη ιστορία της Ορθόδοξης Ανατολικής αυτοκρατορίας;

Διαβάστε:

Οι Νεοέλληνες είναι και πρέπει να αισθάνονται «δύο φορές Ρωμηοί», τόσο ως γνήσιοι απόγονοι-εγγόνια των Αρχαίων Ελλήνων της κλασικής Ελλάδας όσο, επίσης, και ως γνήσιοι απόγονοι-τέκνα των μετέπειτα νεώτερων μεσαιωνικών Ελληνορθόδοξων Ρωμηών-Βυζαντινών της Ανατολικής Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας-Νέας Ρώμης. Δηλαδή, γνήσια παιδιά της Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας της Ελληνικής Ανατολής και του μεσαιωνικού Ελληνισμού της Νέας Ρώμης.

Οι σημερινοί Νεοέλληνες πρέπει να αισθάνονται, ομοίως, «δύο φορές» την ύπαρξη και τη πολύ βαθιά σημασία της προγονικής μας Ελληνο-Ρωμηοσύνης, εάν έστω και στιγμιαία αναλογισθούν το ακόλουθο γεγονός, που έλαβε χώρα το 2012 στη Νεάπολη-Νάπολι της Ιταλίας. Σε τελικό αγώνα ποδοσφαίρου, για το κύπελλο της Ιταλίας και με αντίπαλο την ομάδα της Γιουβέντους, οι κάτοικοι της Νεάπολης αποδοκίμασαν με άγριες φωνές, με γιουχαΐσματα και με σφυρίγματα τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ενώ, κρατώντας στα χέρια Ελληνικές σημαίες, με το άσπρο και το μπλε χρώμα, οι φίλαθλοι ρυθμικά εφώναζαν «Είμαστε Παρθενοπαίοι!» (“Noi Siamo Partenopei”: αφού η πόλη τους ήταν αποικία της Παρθενόπης από το 6ο αιώνα π.Χ.). Τα δε χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως και της ομάδας Λάτσιο, είναι τα Ελληνικά χρώματα, λευκό και γαλάζιο. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες ομάδες στη γειτονική Ιταλία που έχουν «Ρωμανική» βάση, ιστορική διαδρομή και χρώματα. Σύμφωνα δε με τον αείμνηστο καθηγητή π. Ιωάννη Ρωμανίδη, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατ. Ρωμηοί το γένος που ζουν στα παλαιά γεωγραφικά εδάφη της δοξασμένης Ρωμανίας, με πάρα πολλούς από αυτούς να διαμένουν στη σημερινή Νότια Ιταλία (κυρίως κάτω από τη Ρώμη).

Επίσης, είναι πολύ χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι στη σημερινή Συρία και στο σημερινό Λίβανο ζουν περισσότεροι από 150.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ορθόδοξοι οι οποίοι, λόγω των ιστορικών γεγονότων και των περιπετειών τους, έχουν γίνει αραβόφωνοι. Εντούτοις, όμως, οι αδελφοί μας αυτοί δηλώνουν αυθόρμητα και με υπερηφάνεια πως είναι «Ρούμ Ορτοντόξ» και όχι γενικώς Σύριοι ή Λιβανέζοι. Θεωρούν, δηλαδή, τους εαυτούς τους απόγονούς των κατακτηθέντων «Ρωμηών» της Ρωμανικής Αυτοκρατορίας. Δηλώνουν, δηλαδή, την παλαιά κρατική ταυτότητα και τον υπεραιώνιο πνευματικό χαρακτήρα τους, κάτι που άμεσα εκφράζει και την Ορθόδοξη πίστη τους. Είναι Ορθόδοξοι Αραβο-Ρωμηοί. Έτσι, και σήμερα, οι ίδιοι απευθύνονται με ιδιαίτερη συγκίνηση και αδελφική αγάπη σε έναν ξένο Ορθόδοξο (Ρωμηό), για να δείξουν και να αποδείξουν και τη βαθιά ιστορική σχέση μαζί του.

Μετά από όλα όσα ήδη προαναφέρθηκαν και πριν κλείσουμε την παρούσα ενότητα, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ευθέως και τα εξής, σε σχέση με την ένδοξη ιστορία της Ρωμανίας-Βυζαντίου: Μήπως ίσως απορείτε, γιατί ποτέ!, μα ποτέ!, δεν έχει γυρισθεί κάποια κινηματογραφική ταινία για τα υπέρλαμπρα 1123 χρόνια της Ρωμανικής αυτοκρατορίας; Μήπως ίσως αναρωτιέστε, γιατί ποτέ μας δεν είδαμε στην ξένη τηλεόραση έργα ή σειρές για την ενδοξότατη ιστορία της Ορθόδοξης Ανατολικής αυτοκρατορίας; Μήπως ίσως αυτο-ερωτάσθε, γιατί ποτέ δεν έχει γίνει κάποια αναφορά στο πιο μεγάλο, γεωγραφικώς, το πλέον φημισμένο και το πιο πλούσιο κράτος που υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία; Μήπως, τέλος, ίσως σας κίνησε την περιέργεια το ενδιάθετο ερώτημα, γιατί ποτέ το εωσφορικό Χόλυγουντ δεν έχει κάνει κάποια αναφορά ή παρουσίαση της εκλαμπρότατης ιστορίας των Ελληνο-ρωμηών;

Ναι!, πολύ καλά καταλάβατε ή απαντήσατε όλοι σας από μέσα σας! Η εωσφορο-παπικο-Δύση μισεί θανάσιμα τον Άγιο Τριαδικό Θεό, την Ορθοδοξία, καθώς και τους Ορθόδοξους Ελληνο-Ρωμηούς. Οι φανεροί και ευτυχισμένοι προσκυνητές του εωσφόρου, οι παπικοί, μισούν θανάσιμα και αιωνίως την Ελλάδα, λόγω της αδιάλειπτης προσκόλλησής της στην Αγία Τριάδα. Αλλά, δυστυχώς, και κάποιοι ντόπιοι Δυτικο-γραικίζοντες έφτασαν στο σημείο να αντικαταστήσουν την ένδοξη ιστορία της εκλαμπρότατης Ρωμανίας-Βυζαντίου με την αντίστοιχη γενική ιστορία του μεσαίωνα. Μάλιστα δε, φτάνοντας μέχρι εκείνο το σημείο, ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις ο αναγνώστης να έχει ή να νιώθει και μια σχετική αποστροφή για τους υπερ-ένδοξους προγόνους του!

Πού μπορεί να βρει κάποιος σήμερα την άρτια, την ολοκληρωμένη, τη δίκαιη και τη σωστή πληροφόρηση, σε σχέση με την πιο ισχυρή και λαμπρή αυτοκρατορία όλης της οικουμένης σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία; Πού παρακαλούμε γράφουν ή παρουσιάζουν, σε πλήρη έκταση, τα σχολικά μας βιβλία την πιο σπουδαία, την πιο κραταιά, την πιο ακτινοβόλα και την πιο μακραίωνη αυτοκρατορία των Ρωμηών προγόνων μας; Πού βρίσκονται ή που είναι κρυμμένες όλες οι ιστορικές αλήθειες και η διηγηματική πιστότητα για τη Ρωμανία εκ μέρους των Φράγκων: που εκείνη την εποχή ζούσαν μέσα σε χειροποίητες καλύβες και αχυρένια καταφύγια ενώ, αντιστοίχως, οι Ρωμηοί της Ορθόδοξης Ανατολής έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, γνώριζαν απέξω την Ιλιάδα και είχαν μαρμάρινα και πολυτελή λουτρά;

Πού βρίσκονται και με ποιο τρόπο αντιδρούν οι σημερινοί Έλληνες σε όλα αυτά που μας σχεδίασαν, μας έστησαν και μας δίδαξαν οι άθεοι παπό-Φραγκοι; Μήπως ίσως βρίσκονται στις πρόσφατες Ελληνο-τουρκικές ταινίες αγάπης που μας πλασάρουν; Μήπως ίσως εντοπίζονται στα συνεχιζόμενα παραμύθια και στα στημένα ψέματα περί εκρηκτικού δημοσίου χρέους των σύγχρονων παπο-Δυτικών; Μήπως ίσως συναντώνται στη στανική «φιλοξενία» των μουσουλμάνων που προσχεδιασμένα και οργανωμένα κατέκλυσαν τη χώρα μας; Μήπως ίσως απαντώνται στα δηλητηριώδη Μνημόνια που μας εξανάγκασαν οι σημερινοί απόγονοι των Φράγκων; Μήπως ίσως οι σύγχρονοι Έλληνες αντιδρούν σε όλα αυτά που γράφουν τα σχολικά βιβλία και τα λοιπά εκπαιδευτικά εγχειρίδια;

Θέλετε μια αληθινή, σκληρή και ντροπιαστική για τον ένδοξο τόπο μας απάντηση αναφορικά με όλα τα ανωτέρω τεθέντα ερωτήματα; Θέλετε να μάθετε το πώς τόσο οι παπικοί όσο και οι Εβραίοι οργανώνουν και ρυθμίζουν τα αντίστοιχα θέματα που σχετίζονται με το δικό τους οίκο, τη δική τους ιστορία και τη δική τους εκπαίδευση; Διαβάστε εδώ την απάντηση: Για να διορισθεί ένας δάσκαλος των θρησκευτικών στο παπικό Δόγμα ή στην Εβραϊκή θρησκεία, πρέπει πρώτα να προταθεί είτε από την Ιεραρχία των Ρωμαιοκαθολικών είτε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο! Βεβαίως, ούτε καν! μπορεί να γίνει λόγος για το περιεχόμενο του διδασκομένου μαθήματος τόσο στα Ρωμαιοκαθολικά όσο και στα Εβραϊκά θρησκευτικά.

Τέλος, μετά και το πρόσφατο και επίσημο Βρετανικό «Brexit-ή-όχι» στην Ενωμένη Ευρώπη, φτάνοντας πια στο σήμερα, στη «νοητή» Ανατολή και στη «νοητή» Δύση, που όντως ενυπάρχουν μέσα στην τωρινή Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κλείσουμε την παρούσα υποενότητα, γράφοντας επιλέξει τα λόγια του πατρός Ιεροθέου, Σεβ. Ναυπάκτου, εν είδη τελικού συμπεράσματος: «ως λληνορθδοξοι χουμε μι διατερη παρδοση κα ναν διατερο πολιτισμ, πο σαφς διαφοροποιεται π τν λεγμενο φργκικο πολιτισμό»

« Ρωμηοσνη κα Φραγκοσνη σφαλς εναι δο διαφορετικ χριστιανικ, πολιτιστικ μεγθη. Πρκειται σαφς γι δο διαφορετικος κσμους, ο ποοι δν ταυτζονται μεταξ τους. μες ο Ρωμηο εμαστε Ερωπαοι, λλ Ερωπαοι πρ το Καρλομγνου, γιατ μ ατν διαφοροποιεται πολιτιστικ κα χριστιανικ τμσφαιρα τς Ερπης. Μετ τν κυριαρχα το Καρλομγνου, κα τν πιβολ νς λλου τρπου ζως δν εμαστε Ερωπαοι. Ατ εναι σημαντικ σημεο πο πρπει διαιτρως ν τονζεται».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Μετά όλα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, συμπερασματικώς καταλήγουμε στο ότι:

Ρωμηοσύνη σημαίνει Ορθοδοξία

Ρωμηός σημαίνει Ορθόδοξος

Ρωμαίϊκο σημαίνει το ορθόδοξο γένος

Ελληνορωμαίϊκο σημαίνει Ελληνορθόδοξο

Ελληνορωμηός σημαίνει Ελληνορθόδοξος

Διευκρίνιση ή επεξήγηση: οι πέντε ανωτέρω «δυάδες λέξεων» δεν αποτελούν ισοδύναμες ή ταυτόσημες λέξεις ή έννοιες. Θεωρήστε τις λέξεις αυτές ως τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ-ΑΝΑΒΙΩΣΗ»

Το βιβλίο διατίθεται στο:

Βιβλιοπωλείο «Ορθόδοξος Τύπος»

«Πανελληνίου  Ορθοδόξου  Ενώσεως» (Π.Ο.Ε.)

Kάνιγγος 10, 1ος Όροφος, 106 77, Aθήναι

Τηλέφωνο: +30.2103816206 Φάξ: +30.2108136981

email: books@orthodoxostypos.gr

Το βιβλίο διατίθεται στην Θεσσαλονίκη στο:

KAT’ EIKONA – Αγίου Δημητρίου 96

(Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου)

Τηλ: 2310 257609

email: info@ixnk.gr

Διεύθυνση ηλεκτρονικού καταστήματος: http://www.ixnk.gr/ και http://www.eikonia.gr/

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter