ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ακόμη πιο «αθόρυβα» τα νέα πυρηνοκίνητα κινεζικά υποβρύχια: «Ξεπεράσαμε την τεχνολογία των ΗΠΑ» (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 17 Ιούλ 2017 - 13:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΟ στόλος του Ειρηνικού του αμερικανικού Ναυτικού (U.S. Navy) συνήθιζε να κοροϊδεύει τον αντίστοιχο κινεζικό και συγκεκριμένα τα υποβρύχιά του χαρακτηρίζοντας τα ως υπερβολικά θορυβώδη και εύκολο να εντοπιστούν. Αυτό όμως έρχεται να αλλάξει καθώς τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει επιτύχει άλματα στην τεχνολογία πρόωσης (propulsion technology) καταφέρνοντας να βρεθεί στην κορυφή.

Οι ειδικοί είπαν ότι η νέα τεχνολογία θα μπορέσει να βοηθήσει την Κίνα να κατασκευάσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια που θα κάνουν τις ΗΠΑ να ενισχύσουν τα ανθυποβρυχιακά τους μέτρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Κίνας ο ναυτικός μηχανικός, υποναύαρχος Ma Weiming, έδειξε ένα νέο Ολοκληρωμένο Ηλεκτρικό Σύστημα Πρόωσης (Integrated Electrical Propulsion System – IEPS) για ναυτικά πολεμικά πλοία σε εργαστήριο.

Είπε ότι το σύστημα που μετατρέπει όλη την ισχύ του κινητήρα σε ηλεκτρισμό θα τοποθετηθεί σε όλα τα πυρηνοκίνητα νέα υποβρύχια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού.

«Αυτό είναι μόνο ένα βήμα της δουλειάς της ομάδας σε παγκόσμια πρωταγωνιστικά έργα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα υποβρύχια νέας γενιάς [της Κίνας]. Τώρα η τεχνολογία μας είναι πολύ πιο μπροστά από τις ΗΠΑ αν και αυτοί αναπτύσσουν παρόμοια [τεχνολογία]», τόνισε.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter