ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχαιολογικό Μυστήριο: 10.000 ή περισσότερα σπήλαια έπεσαν στα Ιμαλάια πριν από 2.000 χρόνια.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 22 Αυγ 2017 - 8:30
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΈνα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια στον κόσμο είναι κρυμμένο στα Ιμαλάια. 10.000 ανθρωπογενείς σπηλιές έχουν κηλιδωθεί μέσω του βράχου από πάνω ή έσκαψαν στο βράχο. Ποιος έκτισε αυτές τις αρχαίες δομές και γιατί;

Αρχαιολόγοι από το Νεπάλ και το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας άρχισαν να εξερευνούν τα σπήλαια που βρίσκονται σε απόσταση 155μ. (47,24 μέτρα) πάνω από το έδαφος στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Βρήκαν τα ερείπια δεκάδων ανθρώπων που είχαν ζήσει πριν από 2000 ή περισσότερα χρόνια. Πολλές άλλες ομάδες ερευνητών ακολούθησαν τα βήματά τους από τότε. Εκείνοι που έχουν δει την απομακρυσμένη περιοχή Άνω Μουσταγκάν τείνουν να παρομοιάζουν την εμφάνισή της με ένα τεράστιο εσωτερικό κάστρο.Some of the caves.
Ο Cory Richards, ένας φωτογράφος  που συμμετείχε σε μια ομάδα εξερευνητών για να ανακαλύψει τα κρυμμένα κειμήλια των αρχαίων και των απομακρυσμένων σπηλαίων, δήλωσε: «Πολύ ειλικρινά όταν έφτασασα εκεί ήταν ακόμα μεγαλύτερο και πιο μεγαλοπρεπές από ο, τιδήποτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Η άνοδος για να φτάσετε και να μπείτε στις σπηλιές είναι επικίνδυνη. Μερικοί άνθρωποι έχουν σπάσει κόκκαλα ακόμα και την ωμοπλάτη!
 Πτώσεις και κατάγματα είναι επίσης εξαιρετικά πιθανά, λόγω των πτώσεων βράχων. Η εκτίμηση όλων των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με την αναρρίχηση στις σπηλιές, σας κάνει να αναρωτιέστε πώς οι αρχικοί κάτοικοι έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι για να χτίσουν και στη συνέχεια να ζήσουν στις σπηλιές. Όπως είπε ο Richards, «Αυτή ήταν μια πραγματική εξερεύνηση. Είναι επικίνδυνο ότι είναι χαλαρός βράχος, είναι τρομακτικό. Τα πάντα είναι χαλαρά, όλα γύρω σου τα αισθάνεσαι σαν να πέφτουν. Νιώθετε ότι όταν αναρριχάστε τα πάντα θα καταρρεύσουν ».
Αν και πολλές από τις σπηλιές ήταν άδειες, μερικές έχουν δείξει τη χρήση τους, για οικιακούς σκοπούς στο παρελθόν: έχουν βρεθεί υπνοδωμάτια, εστίες και κάδοι αποθήκευσης σιτηρών. Μια μειοψηφία των εξερευνημένων σπηλαίων ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες με τις περίτεχνες βουδιστικές τοιχογραφίες τους και προσεκτικά καλυμμένα χειρόγραφα.
Buddhist murals have been found in a few of the caves.
Στο σπήλαιο εντοπίστηκαν τρεις κύριες χρονικές περίοδοι: χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι ταφής από το 1000 π.Χ., έδωσαν χώρους διαβίωσης για την ασφάλεια από τις συγκρούσεις τον 10ο αιώνα και μετατράπηκαν σε θαλάμους διαλογισμού, στρατιωτικές επιθεωρήσεις και Μονάδες αποθήκευσης από το 1400.

Ο Richards προσπάθησε να συνοψίσει την εμπειρία του και την ομορφιά των σπηλαίων: «Ουσιαστικά στο τέλος της εμπειρίας, αυτό που μου έδειξε ο γάμος της επιστήμης και της εξερεύνησης και του πολιτισμού είναι ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο φέρνουμε τον κόσμο σε όλους».
http://www.ancient-origins.net/ancient-places-asia/archaeological-mystery-10000-or-more-caves-were-dug-himalayas-over-2000-years-021570
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANCIENT-ORIGINS.NET: Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter