ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Βέτο» Ελλήνων Στο Όνομα «Μακεδονία» Για Την ΠΓΔΜ … Ερευνα της MRB: Η κοινή γνώμη για Κυπριακό και γερμανικές επανορθώσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 30 Δεκ 2017 - 9:04
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΚατηγορηματικά αντίθετη σε συμφωνία με τα Σκόπια με σύνθετο όνομα που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγρα-φικό προσδιορισμό για κάθε χρήση εμφανίζεται η κοινή γνώμη της χώρας μας, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της MRB για τη Realnews, ενώ ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό επιμένει σε βέτο για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Στο ερώτημα αν «συμφωνείτε με σύνθετο όνομα που να εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία” ως γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση από τη γειτονική χώρα» το 78% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι», ενώ το 11,6% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι»!

Μεταξύ, μάλιστα, όσων απαντούν «μάλλον/ σίγουρα όχι» συμπεριλαμβάνεται και το 76,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 84,5% της Ν.Δ., το 89,3% της Χρυσής Αυγής, το 77,4% της ΔΗΣΥ, το 77,1% του ΚΚΕ και το 88,1% των ΑΝΕΛ.
Το 81,9% δηλώνει πως στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσης στο θέμα των Σκοπίων η Ελλάδα να μη δεχθεί καμιά ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», ενώ μόλις το 8% τάσσεται υπέρ της ονομασίας που περιλαμβάνει τον όρο.
Το 76,2%, μάλιστα, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να βάλει οπωσδήποτε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομά της (50,6% σίγουρα ναι και 25,6% μάλλον ναι), ενώ μόλις το 13,4% εμφανίζεται αντίθετο (10,3% μάλλον όχι και 3,1% σίγουρα όχι).
Υπέρ του βέτο τάσσεται το 75,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 71,3% της Ν.Δ. Το 68,6% των ψηφοφόρων, πάντως, πιστεύει ότι δεν είναι πιθανό να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα της ονομασίας, κοινά αποδεκτή μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Κυπριακό

Το 79,4% των ψηφοφόρων δεν θεωρεί πιθανή μια λύση του Κυπριακού στους επόμενους μήνες, εν αντιθέσει με το 11% που θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. Μεταξύ αυτών, πάντως, που θεωρούν πιθανή τη λύση,το 55,7% εκτιμά ότι η λύση θα είναι βιώσιμη και το 36,3% ότι θα δημιουργήσει νέες εστίες έντασης.
Μεταξύ όσων πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη λύση θα είναι μάλλον βιώσιμη συμπεριλαμβάνεται το 70,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 47,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι μία λύση μάλλον θα δημιουργήσει νέες εστίες έντασης συμπεριλαμβάνεται και το 23,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 44,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Γερμανικές επανορθώσεις
Το 76,6% θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι γνώμες για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία: Μόλις το 21,2% πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη, ενώ το 41,2% ότι δεν θα αλλάξει και θα είναι η ίδια και το 25,8% ότι θα είναι χειρότερη. Επίσης, μόλις το 22,4% πιστεύει ότι με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία η κατάσταση θα είναι καλύτερη για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το 24,5% ότι θα είναι χειρότερη και το 40,7% ότι δεν θα αλλάξει και θα είναι ίδια.
ΠΗΓΗ:real.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter