ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Για πρώτη φορά κομήτης εκτός ηλιακού συστήματος κινηματογραφήθηκε από κάμερα.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 1 Νοέ 2017 - 7:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΜια διεθνής ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τους επιστήμονες του Queen’s University Belfast, χρησιμοποιεί ισχυρά τηλεσκόπια για να μελετήσει τη χημική σύνθεση του μικρού βραχώδους αντικειμένου, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά μέσω ενός τηλεσκοπίου στη Χαβάη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο καθηγητής Alan Fitzsimmons, από τη Σχολή Μαθηματικών και Φυσικής του  Queen’s, περιέγραψε την ανακάλυψη.
Σχολιάζοντας , είπε: «Μέχρι την Τετάρτη, έγινε σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το αντικείμενο ήταν ξένο προς το ηλιακό μας σύστημα.
«Ξεκινήσαμε αμέσως να το μελετάμε εκείνο το βράδυ, με το τηλεσκόπιο William Herschel στα Κανάρια Νησιά, και στη συνέχεια το βράδυ της Πέμπτης με το πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο στη Χιλή», πρόσθεσε.
Πιστεύεται  ότι έχει περάσει μέσα από τον γαλαξία για εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια χρόνια, προτού εισέλθει τυχαία στο ηλιακό μας σύστημα. Θεωρείται ότι απορρίφθηκε από ένα άλλο σύστημα αστεριών κατά τη διάρκεια του σχηματισμού ενός πλανήτη.
Το αντικείμενο, ονομάζεται A / 2017 U1.
Ο Meabh Hyland, διδάκτορας του Κέντρου Ερευνών Αστροφυσικής του Queen’s, δήλωσε: «Είναι υπέροχο και συναρπαστικό να δούμε το αντικείμενο αυτό να περνάει από το πλανητικό μας σύστημα».

Ελπίζουμε ότι θα ανακαλυφθούν περισσότερα σχετικά με τις ιδιότητες και τη φύση του αντικειμένου, αφού το εξετάσουν οι επιστήμονες τις επόμενες δύο εβδομάδες.
https://www.rt.com/uk/408238-alien-comet-star-space/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter