ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκδήλωση: Ηλεκτρονική δικαιοσύνη

Loading…

0

Εκδήλωση με θέμα: “Ηλεκτρονική δικαιοσύνη: Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα” πραγματοποίησε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Οργανισμού EPLO στην Πλάκα.

Έγινε μια κατατοπιστική ανάλυση του που βρίσκεται σήμερα το θέμα, που παρουσιάζεται πρόοδος και που όχι, ποια είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν, ποια η αντιμετώπιση των αλλαγών από το προσωπικό και ποιες είναι οι σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαπιστώθηκε πως παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στον σχετικό πίνακα με τις επιδόσεις των χωρών της Ε.Ε., πως η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη στην Διοικητική Δικαιοσύνη από εκείνη στην Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη και πως κύρια τροχοπέδη στην πρόοδο είναι η πολυνομία και ο διαφορετικός τρόπος αρχειοθέτησης που συνηθίζονταν σε κάθε δικαστήριο.

Κοινή εκτίμηση όλων πως το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων θα εισάγει σε μια νέα εποχή την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η απονομή δικαιοσύνης θα είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ενώ θα επιφέρει και μείωση δαπανών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Διευθυντής του EPLO καθηγητής Σπυρίδων Ι. Φλογαΐτης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

Συντονιστής ήταν ο κ. Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ εισαγωγική ομιλία έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης, Σύμβουλος της Επικρατείας. Ομιλητές ήταν οι:

Παναγιώτης Ευστρατίου, Σύμβουλος της Επικρατείας, Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφορικής του Συμβουλίου της Επικρατείας,

Ελένη Παπαδημητρίου, Σύμβουλος της Επικρατείας, Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής (Ε.Π.Π.Ε.) του έργου ΟΣΔΔΥ-ΔΔ,

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, πρώην Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας eJustice / eLaw του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,

Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Μεθόδων Οργάνωσης και Πληροφορικής του Αρείου Πάγου, Τεχνικός Υπεύθυνος του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ,

Γεώργιος Καρβέλης, Διευθυντής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη και

Νικόλαος Σεκέρογλου, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Επικρατείας στο έργο BOECLI.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) – www1.eplo.int

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DIKTIOAGELIAS.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…

Το Triklopodia.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.
Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @triklopodia