ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (PHOTO)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 4 Σεπ 2017 - 8:20
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΈνα απίστευτο ρωμαϊκό μωσαϊκό του 4ου αιώνα που απεικονίζει πρόσωπα από την αρχαία ελληνική μυθολογίας αποκαλύφθηκε στη νοτιοανατολική Αγγλία και όπως όλα δείχνουν θα χαρακτηριστεί ως η πιο συναρπαστική ανακάλυψη του είδους του εδώ και μισό αιώνα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε μέρος μωσαϊκού δαπέδου με μήκος πάνω από έξι μέτρα η ανακάλυψη έγινε κοντά στον οικισμό Boxford στο Berkshire από εθελοντικές ομάδες, όπως η Cotswold Archaeology, το Boxford History Project και η Berkshire Archaeology Research Group.

&##8220;Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία η πιο συναρπαστική ανακάλυψη μωσαϊκού που έγινε στη Βρετανία τα τελευταία 50 χρόνια και πρέπει να αξιοποιηθεί πρωταρχικά ο χώρος καθώς θεωρείται ως η κορυφαία ανακάλυψη ανάμεσα στα Ελληνορωμαικά έργα που έχουν βρεθεί σε ολόκληρη την βρετανία”, δήλωσε ο καθηγητής Anthony Beeson , που επισκέφτηκαν τον χώρο.

Η ανασκαφή αποτελεί μέρος ενός τριετούς προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διερεύνηση τριών ρωμαϊκών τοποθεσιών στην περιοχή.

Οι χάρτες της περιοχής που κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα αποκάλυψαν μια πιθανή τοποθεσία ρωμαϊκής βίλας κοντά στο Boxford. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι ερευνητές αποκάλυψαν όχι μόνο τη βίλα και τα συνοδευτικά λουτρά, αλλά και μέρος μωσαϊκού της ρωμαϊκής περιόδου.

“Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ρωμαϊκά μωσαϊκά του 4ου αιώνα που βρέθηκαν ποτέ στη χώρα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cotswold Neil Holbrook στο Newbury Today.

Ο Holbrook είπε ότι το εύρημα δείχνει “ότι ο ιδιοκτήτης της βίλας είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία”.

Οι μυθικές μορφές που απεικονίζονται περιλαμβάνουν τον Ηρακλή και τον Πήγασο . Ο Έρωτας, ο ρωμαϊκός θεός της επιθυμίας, και η Χίμαιρα,

Το μωσαϊκό περιελάμβανε επίσης επιγραφές που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί.

Το έργο τέχνης έχει ταφεί πάλι για να το προστατεύσει, αλλά υπάρχουν σχέδια για να το αποκαλύψουμε πάλι στο σύνολό του και να διερευνήσουμε το χώρο με περισσότερες λεπτομέρειες.

thinknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter