ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΤΣΟΥΞΕ Η ΜΗΝΥΣΗ και κάνουν δηλώσεις “κρίνοντας” τους Πατέρες της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής, αντί να τους έχουν παράδειγμα προς μίμηση

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 3 Αυγ 2017 - 10:26

Γράφει Βαφειάδης Αναστάσιος  vafkanast@gmail.com    

Στις μέρες μας πλέον όλα δείχνουν να κυλάνε φυσιολογικά,,, και δεν μπορεί να παραλείψει κανείς το γεγονός, ότι όσοι είναι Ορθή την Πίστη, πρέπει να εκδιωχθούν ώστε να μην ενισχυθεί η “ομάδα” και προσέλθει περισσότερος κόσμος για να μάθει την αλήθεια..   

Τραγικά γεγονότα που πάνω απ’ όλα είναι λυπηρά… 

Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν έχει την κατάλληλη Πνευματική Κατήχηση και αυτό είναι η αιτία ώστε να μην μπορούν να αντιληφθούν σωστά πιο δρόμο να ακολουθήσουν,,,, την Πανθρησκεία που υποστηρίζει ο περισσότερος εκκλησιαστικός κόσμος, εφόσον αποδέχονται τραγικά πράματα στην ψευτο σύνοδο της Κρήτης,, και πλανεύουν τους πιστούς; ή να εφαρμόσουν αυτά που είπε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, ο Άγιος Ιωάννης ο Νέος Θεολόγος και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος που απαιτούνε από τους πιστούς χριστιανούς να κάνουν ανυπακοή όταν οι Πνευματικοί τους Ηγούμενοι και Επίσκοποι κηρύττουν αίρεση; 

Όσο για τους ρασοφόρους, είχε φροντίσει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορίτης να πει ότι είναι χρέος των Μοναχών να κάνουν ανυπακοή και να παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση όταν δεν υπάρχει κανείς υγιείς Ορθόδοξος Επίσκοπος και Ηγούμενος.   

Η αλήθεια λοιπόν κρύβεται με καλό “μαύρο πέπλο” και οδηγούν τους πιστούς στον δρόμο που έχουν χτίσει οι φανατικοί της Πανθρησκείας, δηλαδή σε κατεύθυνση αντίθετη από τον δρόμο που μας έδειξε ο Επ’ Ουράνιος Πατέρας μας μέσα από τους λόγους του. 

Οι Λαϊκοί εφόσον δεν γνωρίζουν την αλήθεια και πέφτουν θύμα πλάνης, και ακολουθούν την αίρεση εν αγνοία τους,,, η αμαρτία δεν είναι μεγάλη, αν και θα πρέπει να είναι Πνευματικά Κατηχημένοι, αλλά όσοι γνωρίζουν και δείχνουν τον λάθος δρόμο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν,,,, τότε βοήθεια τους….  

Η Δήλωση των Μοναχών είναι η εξής: 

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αρχιμ. Πρόδρομος Μωϋσίδης, αρχιμ. Κύριλλος Τακίδης, αρχιμ. Χαράλαμπος Ζιώγας και αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης είμαστε εγγεγραμμένοι κανονικὰ στὸ Μοναχολόγιο τής Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, αλλά διακονούμε σε άλλες διακονίες της Μητροπόλεως. Αυτὸ το γεγονὸς μας δίνει το δικαίωμα να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να διαχωρίσουμε τη θέση μας γιὰ τα όσα έγιναν και γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Μονή. 

Δυστυχώς οι αδελφοί μας της Μονής διέκοψαν τη μνημόνευση κατά τη θεία λειτουργία του ονόματος του επισκόπου μας π.Θεοκλήτου. Αυτό είναι μια βαριά κανονική αταξία. Αν γίνεται λειτουργία χωρίς μνημόνευση του επισκόπου, τότε μπορεί νὰ γίνει καὶ χειροτονία διακόνου και ιερέως χωρίς τὴν παρουσία επισκόπου! Λυπηθήκαμε πάλι και για τὰ έκτροπα της πανήγυρης. Μάλιστα είδαμε και το πρωτάκουστο, ότι συλλειτούργησαν και με κάποιον καθηρημένο από χρόνια πρώην ιερομόναχο! 

Τελευταίος γκρεμός τους ήταν το ότι υπέβαλαν  πολυσέλιδη ΜΗΝΥΣΗ εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. Οδυνηρό το γεγονός και μόνο να ακούγεται, και πώς το άντεξε η καρδιά τοῦ αγαθού και σεβαστού Γέροντα π.Μαξίμου; Τι άλλο θα ακούσουμε; 

Γράφοντας τα παραπάνω ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αδελφοί μας νὰ συνέλθουν, να αντιληφθούν το μέγα λάθος τους και νὰ επανέλθουν στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας. 

Πτολεμαΐδα 2.8.2017 

 

Οι υπογράφοντες 

  1. αρχιμ. Πρόδρομος Μωυσίδης, εφημέριοςΦούφα 
  2. αρχιμ. ΚύριλλοςΤακίδης, εφημέριος Μαυροπηγής 
  3. αρχιμ.Χαράλαμπος Ζιώγας, εφημέριος Καρυοχωρίου 
  4. αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, εφημέριος ΙΝ Αγίου ΣτεφάνουΠτολεμαΐδος 

 

Θα ήθελα να μας πουν οι υπογράφοντες Μοναχοί που κρίνουν,,,, για ποιον αναφέρονται όταν λένε ότι συλλειτούργησαν οι Πατέρες με κάποιον καθηρημένο από χρόνια ιερομόναχο;;;; Αν έχουν στοιχεία γιατί δεν θα προσκομίζουν;;;; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ;;;;; Γιατί δεν μας αναφέρουν, αν γνωρίζουν,,,, τους λόγους καθαίρεσης του Μοναχού;;;;;;;;;;;;;;  

ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΣΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ;;;;;;;;;; 

Άλλη μια πλάνη που προσπαθείτε να περάσετε στον κόσμο, ότι οι Πατέρες της Αγίας Παρασκευής αποδέχονται καθηρημένους, που είναι παράνομο κατά τους κανόνες,,, αλλά δεν λέτε ότι η ανυπακοή είναι καθ’ όλα νόμιμη ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ….. 

Απορώ τι ψυχή θα παραδώσετε με τέτοια συμπεριφορά που προσβάλλει ευθέως τον Χριστιανισμό…. Ποιος κόσμος να σας εμπιστευτεί;;;; Είστε και εσείς άξιοι μισθού….. 

Βέβαια άλλος ένας Χριστιανός πιστός, θέλησε να απαντήσει στους 4 Μοναχούς που κρίνουν την αδελφότητα της Αγίας Παρασκευής,, λέγοντας τα παρακάτω: 

Σεβαστοί Πατέρες, 

δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που  ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δε λυπάται για τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή. Κι εγώ λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι που βλέπω τον μητροπολίτη κ.Θεόκλητο, να μη θέλει να κατανοήσει τα προβλήματα που δημιουργεί στην πίστη μας η λεγόμενη σύνοδος της Κρήτης. Ποια προβλήματα; Ένα θα αναφέρω για συντομία. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (Σημείωση: Στην σύνοδο της Κρήτης αναγνωρίστηκε, με πονηρό τρόπο, η ύπαρξη πολλών Εκκλησιών. Δηλαδή για πρώτη φορά μια πανορθόδοξη Σύνοδος ονομάζει τις αιρέσεις, Εκκλησίες κι αυτό αντιβαίνει στο ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στο οποίο ομολογούμε ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ). Το λέω εγώ; Το λένε εν ενεργεία μητροπολίτες. Γιατί δεν το καταλαβαίνετε σεβαστοί Πατέρες; Γιατί δε δίνεται σημασία; Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ μήπως συνιστά ΑΙΡΕΣΗ; Ο κ.Θεόκλητος, ο πρωτοσύγκελος π.Νικηφόρος κι όλοι εσείς οι ιερωμένοι μήπως θα έπρεπε να στηρίζεται τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΓΝΑΤΙΟ αντί να συμφωνείτε με τη δίωξή τους; Η συμφωνία με την ΑΙΡΕΣΗ ανήκει στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας; 

Λυπάμαι που δείχνετε κι εσείς να μη θέλετε να καταλάβετε το πρόβλημα. Η Εκκλησιαστική μας Ιστορία είναι πλούσια σε ληστρικές συνόδους, αιρετικούς Πατριάρχες, αιρετικούς Επισκόπους και ιερείς που δίωκαν τους Αγίους μας. Πιστεύετε πως μόνο ο τίτλος του Πατριάρχη ή του Επισκόπου, μπορεί να πείσει για την ορθότητα μιας απόφασης; Απόφασης του κ.Θεοκλήτου και των συν αυτω να αποδεχθούν δια της σιωπής (δε γνωρίζω να έχει αναφέρει κάποιος, κάτι επίσημα. Γνωρίζετε εσείς;), τη σύνοδο της Κρήτης κι επομένως τη συμπόρευση με τον οικουμενισμό; 

Σας παρακαλώ Πατέρες, κατανοήστε επιτέλους το μοναδικό λόγο αντίδρασης των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΒΟΗΘΗΣΤΕ στη ΛΥΣΗ. ΛΥΣΗ που θα είναι σύμφωνη με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Μην περιμένετε με την τακτική που ακολουθείτε, να ηρεμήσουν οι συνειδήσεις ακόμα κι αυτών που δε μιλούν. Και να γνωρίζετε ότι η ανοχή όλων έχει όριο.         

 

Με σεβασμό 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ 

(ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ) 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter