ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΔΙΕΘΝΗ. - 6 Ιαν 2018 - 22:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogGreek Spirit
5-1-2018
O Ερντογάν με την επίσκεψη του στην Γαλλία του Μακρόν μπορεί να φέρθηκε ως ο άξεστος φτωχός συγγενής από την επαρχία αλλα παρόλα αυτά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου για τον άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την άλωση της Ευρώπης .

Ο Ερντογάν την 5 Ιανουαρίου 2018 επισκέφθηκε επίσημα την Γαλλία και ανάμεσα σε άλλα ΄΄εργάσθηκε΄΄ με τον Μακρόν για την προώθηση θεμάτων στρατιωτκής συνεργασίας.Ο Ερντογάν ρεζίλεψε τον εαυτό του οταν σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποστήριξη που παρείχε στο Ισλαμικό Κράτος όταν απάντησε με μογγολική διπλωματική αβρότητα στο ερώτημα

Ο Μακρόν πριν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Rothschild & Cie Banque, μιας επενδυτικής τράπεζας των Ρότσιλντ. Ο Μακρόν αποτέλεσε την επιλογή των Γερμανών και των ΗΠΑ και επικράτησε έναντι της Λεπέν και του Φ.Φιγιόν που ήταν και οι δύο επιλογές της Ρωσίας. Η Λεπέν αποδομήθηκε απο τα ΜΜΕ λόγω της ακροδεξιάς ρητορικής της και ο έτερος αντίπαλος του Μακρόν στις εκλογές ,ο Φιγιόν, πολεμήθηκε απο τα ΜΜΕ με αφορμή την αργομισθία της συζύγου του την οποία είχε υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο.

Η Γαλλία με τον Μακρόν έβαλε την ταφόπλακα της και μπήκε ολοκληρωτικά στην εποχή της δορυφοροποίηση της απο την Γερμανία.

Η Γερμανία χρειάζεται την Γαλλία υποταγμένη για τους εξής λόγους
α. Λόγου του μεγέθους της που εδαφικά και πληθυσμιακά είναι το ίδιο μεγάλη με την Γερμανία
β. λόγω του στρατού της .Η Γερμανία δεν διαθέτει στρατό στην ουσία και αποζητά αποκούμπι σε Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Δεν είναι απίθανο στα σχέδια για τον Ευρωστρατό η Γερμανία να εντάξει και την Τουρκία και
γ. λόγω της επιρροής που έχει η Γαλλία τόσο στην Μ.Ανατολή (Συρία και ειδικά ο Λίβανος είναι πρώην αποικίες της Γαλλίας) αλλά και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον μύθο οι Σέρβοι λόγω θρησκεύματος εχουν μια άτυπη και ισχυρή συμμαχία με την Ελλάδα.Αυτό δεν είναι απόλυτα λάθος αλλά εαν γνωρίζαμε τους άρρηκτους δεσμούς Σερβίας και Γαλλίας θα καταλαβαίναμε ότι η δικιά μας σχέση με την Σερβια είναι απλά ένα διπλωματικό one night stand και όχι γάμος .Η Σερβία χρωστάει στην Γαλλία την ίδρυση της Γιουγκοσλαβίας μετά τον Α΄΄ ΠΠ ως ανταμοιβή των Σέρβων που πολέμησαν στο πλευρό της ΑΝΤΑΝΤ (Γαλλία-Βρετανία ) και εναντίον της Γερμανίας. Εξάλλου οι Σέρβοι την Θεσσαλονίκη θέλου κι όχι την φιλία μας.

Ως γνωστό η Σερβία τελευταία όλο και υποκύπτει στις θωπείες της Ρωσίας και χρειάζεται μια δύναμη που θα την επηρεάσει για να ενταχθεί στην Ε.Ε..Η Σερβία βρισκεται στην μέση της ποτάμιας διόδου Αξιού-Δούναβη απο την οποία το φυσικό αέριο που θα έρχεται απο το Κατάρ με τάνκερ και θα ξεφορ΄τωνεται στην Θεσσαλονίκη θα μεταφέρεται με πλωτά μέσα στην Γερμανία.

Ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν την Γαλλία υποτακτικό τους είναι ότι τώρα που έχασαν τον πόλεμο στην Συρία και δεν θα γίνει αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας πρέπει να βρεθεί κάθε επιρροή διαθέσιμη για να κρατήσει την Γερμανία στο παιχνίδι της Μ.Ανατολής, ειδικά στον Λίβανο που θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης Ιράν-Συρίας-Ρωσίας εναντίον Ισραήλ και ΗΠΑ Ο Λίβανος αποτελεί για την Γαλλία ότι πχ η Κένυα για την Βρετανία, είναι μια πρώην αποικία που λατρεύει τον πρώην αποικιστή της.

Ο άξονας Τουρκίας-Γερμανίας-Κατάρ έδρασε κατά του προέδρου Άσαντ ο οποίος δεν ήθελε τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας. Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα του αγωγού το 2009 .Οι καταριανοί δέχθηκαν αλλά ζήτησαν σε αντάλλαγμα την ισλαμοποίηση της Ευρώπης και την αλλαγή του πληθυσμού της , ειδικά της νότιας Ευρώπης.Το Κατάρ ήθελε να επανιδρύσει την Αραβική αυτοκρατορία των προσμεσαιωνικών χρόνω που εκτέινονταν σε όλη την νότια Ευρώπη αλλά και βόρεια Αφρική Γιαυτό και είδαμε τον πόλεμο στην Λιβύη , την Αραβική άνοιξη σε Τυνησία-Αίγυπτο, όλα εκτελεσμένα απο τις ΗΠΑ οι οποίες ήθελαν την ενεργειακή αυτονομία της Γερμανίας και την απώλεια του ενεργειακού μονοπωλίου της Ρωσίας στην Ευρώπη. Έτσι οι ΗΠΑ εκτελέσουν όλα όσα ήθελε το Κατάρ προκειμένου να κατασκευαστεί ο αγωγός.Μόνο που το πράγμα σκόνταψε στην Συρία και έπρεπε να γίνει πόλεμος Η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να αποτρέψει τον αγωγό και να μην χαθεί το μονοπώλιο του αερίου της στην Ευρώπη.

Η Ρωσία πολέμησε εναντίον του άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ με βοηθό το Ιράν.Ωστόσο σήμερα η Ρωσία έχει εντάξει στην σφαίρα επιρροής της το Κατάρ και την Τουρκία. Θα περίμενε κανείς ότι η Γερμανία θα έσκυβε το κεφάλι νικημένηνη αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Μπορεί μεν η Τουρκία να αποτελεί πιστό σύμμαχο της Ρωσίας αλλά τα οικονομικά συμφέροντα που την συνδέουν με την Γερμανία είναι άρρηκτα.

Γιαυτό και η Γερμανία διέταξε τον Ερντογάν να επισκεφθεί τον Μακρόν την 5 Ιανουαρίου 2017 και να ζητήσει αμυντική συνεργασία. Δεν είπαμε παραπάνω ότι στον υπο σχεδιασμό ευρωστρατό εκτός απο τις γαλλικές και ιταλικές Ε.Δ. θα κληθούν -σε βάθος χρόνου- και οι τουρκικές ; Το είπαμε βέβαια.

Η Ρωσία όμως γιατί δεν αντιδρά στα ΄΄ξεπορτίσματα΄΄ του Ερντογάν προς Γερμανία και Γαλλία; Μα ακριβώς επειδή Γερμανία και Ρωσία έχουν επίσης άρρηκτους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς.Η Γερμανία παρόλο τον πόλεμο στην Μ.Ανατολή ακόμα εξαρτιέται απο την Ρωσία για το αέριο της και η Ρωσία εξαρτάται απόλυτα απο τις βιομηχανικές επενδύσεις της Γερμα΄νία στην Ρωσία.Buisness as usual.Περιμένετε εσείς τις προφητείες κάθε -όπουλου να σας σώσουν.
Η Γαλλία και η Ιταλία διαθέτουν τους μεγαλύτερους και καλύτερους στρατούς στην Ε.Ε. Η Βρετανία διαθέτει κάτι λίγες δυνάμεις αλλά έτσι κι αλλιώς είναι εκτός παιχνιδιού.

Εάν η προοπτική της δημιουργίας ευρωστρατού με την συνδρομή και των τουρκικών Ε.Δ. σας φαίνεται απίθανη θεωρία τότε εκτός απο τις επισκέψεις Ερντογάν στην Γαλλία για την σύναψη συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας ας έχετε υπ όψιν και τα παρακάτω :
Απο το 2012 η Γερμανία έχει βαλθεί να εντάξει την Τουρκία στην Ε.Ε. Η προσπάθεια της πάντοτε προσέκρουε στην αντίδραση της Γαλλίας .Όλοι οι υπόλοιποι εταίροι δεν είχαν γνώμη, η Ελλάδα δε έλεγε ότι είναι υπέρ της ένταξης. Η Τελευταία φορά που η Γαλλία έφερε αντιρρήσεις και βέτο ήταν με τον Νικολά Σαρκοζί το 2012 οπότε και η Γερμανία τον αντικατέστησε με ένα απίθανο τύπο, τον Ολλάντ, που είχε πολύ πλάκα γενικά αλλά ήταν επικίνδυνος για πρόεδρος.Αμέσως μετά η Γερμανία πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο το προσ΄χεδιο της συμφωνίας με την Τουρκία σύμφωνα με το οποίο απο το 2016 όλοι, μα όλοι, οι Τούρκοι υπήκοοι θα είχαν την ελευθερία να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. χωρίς διατυπώσεις και βίζα. Η Τουρκία έχει μια ειδική εμπορική προνομιακή σχεση με τη Ε.Ε. αλλά αυτή η συμφωνία ήταν πλεον μια εξόφθαλμη εύνοια .Στόχος των Γερμανών ήταν σε δεύτερο στάδιο να επιτρέψουν και την εργασία των Τούρκων χωρίς ειδική άδεια-πράσινη κάρτα. Τα σχέδια αυτά της Γερμανίας πάγωσαν και επιβολή αυτής της συμφωνία αναβλήθηκε για το 2017 όταν αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία και ο Ενρτογάν παρείχαν κάλυψη και εκπαίδευση στο Ισλαμικό Κράτος.Τελικά αναβλήθηκε επ αόριστον αλλά η Γερμανία ακόμα ελπίζει.

Η Γερμανία έχει υπομονή και σχέδια Η Ρωσια απο την άλλη μπορεί να φαίνεται ισχυρή αλλά …δεν ε΄χει χρήμα και έτσι υποκύπτει στην αναγκαιότητα τη δια΄τηρησης των καλών εμπορικών σχεσεων με την Γερμανία και γιαυτό προς το παρόν αφήνει τον Ερντογάν να προλειαίνει το έδαφος για την στρατιωτική συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας.

hellenicsunrise2

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter