ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η «δικαιοσύνη» χάιδεψε τα αυτιά του Παπαντωνίου…

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 24 Δεκ 2016 - 12:14
Loading...
H Δικαιοσύνη δίνει κι αυτή το δικό της show. Η γυναίκα του Παπαντωνίου με 1,2 εκατομμύρια ευρώ στη Λίστα Λαγκάρντ και δεν ρωτάει κανείς την προέλευσή του. 10.000 ευρώ πρόστιμο μόνο για ανακριβείς δηλώσεις Πόθεν Έσχες και 4 χρόνια φυλακής με αναστολή φυσικά.
Ο Παπαντωνίου πρέπει να έριξε πολύ γέλιο με την «αυστηρότητα» που έδειξε η Δικαιοσύνη στο πρόσωπό του.
Για έναν ανώνυμο φορολογούμενο που θα απέκρυπτε μικτό τζίρο 200.000 ευρώ …το πρόστιμο μόνο… φτάνει τα 49.000 ευρώ.
ΦΠΑ και Φόρος Εισοδήματος δηλαδή άλλα τόσα …υπολογίζονται χωριστά.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008, σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή ανατολή.
Οι αρεοπαγίτες, δεχόμενοι την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Πάντως, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κλπ, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κλπ).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν, από τη «λίστα Λαγκάρντ», εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC, με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr
antizitro
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter