ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κατάρα του Ερντογάν σ αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι του θανάτου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΙΕΘΝΗ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. - 23 Αυγ 2016 - 7:30
Loading...

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να είναι αθεράπευτα ηλίθιοι. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται πως η αξιολόγηση δεδομένων στη γεωπολιτική δε γίνεται με μυξομάνικο ώστε να σκουπίζουμε το δάκρυ για τους ανεκπλήρωτους πόθους μας, αλλά με νηφαλιότητα και στη βάση πραγματικών δεδομένων…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται πως οι στρατηγική χειρισμοί της επόμενης μέρας, δεν κρίνονται από την επιπόλαια στάση κάποιων που επιχειρούν αυθαίρετα και ανερμάτιστα να υποβαθμίσουν το ειδικό βάρος των κινήσεων του αντιπάλου, αλλά από τη δυνατότητα όλων μας να έχουμε σαφή επίγνωση του εύρους και της δυναμικής αυτών των κινήσεων.

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται πως η νηφάλια προσέγγιση των κινήσεων Ερντογάν στην πολυσύνθετη στρατηγική σκακιέρα, δε συνιστά λιβανιστήρι στον αντίπαλο αλλά απόπειρα αντικειμενικής προσέγγισης πραγματικών δεδομένων.

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται πως πολύ πιο επικίνδυνος ακόμη και από αυτήν καθ εαυτή την Τουρκική προκλητικότητα και ασυδοσία, είναι ο απλοϊκός τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται, και τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα αλλά και οι εκτεταμένες διεργασίες που έχουν δρομολογηθεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο από τις 15 Ιουλίου και μετά.

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι επιμένουν να μη θυμούνται ότι σε πείσμα όλων των υπόλοιπων, εμείς ήδη από τις 15 Ιουλίου τονίσαμε πως η αντίστροφη μέτρηση για…

τον Ερντογάν ξεκίνησε και τυπικά, από τη στιγμή που έδειξε να ανακτά τον έλεγχο της μεταπραξικοπηματικής Τουρκίας.

Το ξέρουν οι πάντες… Το ξέρει   κι ο ίδιος… Κι αυτή η επίγνωση είναι που τον καθιστά πολλαπλά επικίνδυνο και απρόβλεπτο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τον καταλύτη που επιταχύνει τις γεωστρατηγικές διεργασίες που συντελούνται στη μέση Ανατολή και ολόκληρη την Ευρασία.

Δεν ξέρω τέλος γιατί κάποιοι επιμένουν να λησμονούν ότι εμείς τονίσαμε πως όλα όσα συντελούνται αυτή την περίοδο, αν και παραπέμπουν σε ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σχεδιασμό εκ μέρους της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας,  είναι ταυτόχρονα και η κατάρα του Ερντογάν, που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα αν δε βρει τον τρόπο εν τέλει να εμποδίσει αυτούς που θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν την ολοκλήρωση του στρατηγικού του σχεδιασμού.

Και για όσους δεν κατάλαβαν να θυμίσουμε πως το τέλος των Μεντερές και Ζορλού πάντα θα στοιχειώνει τους πολιτικούς ηγέτες της Τουρκίας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο βαθύ Τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο, υπάρχουν στρατηγοί που στο τέλος δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν Ερντογάν σ αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι του θανάτου.

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter