ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Αυγ 2017 - 15:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΟι γυναίκες υποψήφιοι θα γίνουν δεκτοί για πρώτη φορά για να εκπαιδεύσουν ως πιλότοι για τις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τόσες πολλές αιτήσεις που «δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε».

«Υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες που θα ήθελαν να γίνουν στρατιωτικοί πιλότοι. Έχουμε λάβει εκατοντάδες επιστολές», είπε, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

“Γι ‘αυτό και αποφασίσαμε ότι φέτος θα καταγράψουμε και θα εισάγουμε μια πρώτη ομάδα γυναικών στην στρατιωτική ακαδημία του Κρασνοντάρ”, στη νότια Ρωσία, είπε.

“Από τις 1 Οκτωβρίου, η πρώτη ομάδα γυναικών θα αρχίσει να εκπαιδεύεται για να γίνουν πιλότοι”, δήλωσε ο κ. Προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα έχουν τα προσόντα ώστε να είναι έτοιμες για να ενταχθούν στην ενεργό δράση  σε πέντε χρόνια.

Από το 2009, η αεροπορική ακαδημία του Κρασνοντάρ έχει αποδεχτεί γυναίκες φοιτητές αλλά όχι για εκπαίδευση πιλότων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το 2014, ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, Ρουσλάν Βασιλέφ, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Echo Moskvi ότι περίπου 45.000 γυναίκες υπηρετούν στο ρωσικό στρατό, παρόλο που δεν γίνονται δεκτές  από ορισμένους κλάδους και υπηρεσίες, κυρίως όσων αφορά ρόλους μάχης.

Συνολικά, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας αριθμούσαν περίπου 2 εκατομμύρια άτομα φέτος, με το ένα εκατομμύριο από αυτά να είναι στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

thinknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter