ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θράσος – Δεν Έχουν Ούτε Ιερό Ούτε Όσιο Αφαίρεσαν τον σταυρό από το καπέλο του Αγίου των Χριστουγέννων

Loading…

0

H βελγική εθνική ασφαλιστική εταιρεία Solidaris προέβη στην αφαίρεση του Σταυρού από το καπέλο του Αγίου των Χριστουγέννων «Sinterklaas»(του τοπικού αντίστοιχου του Άγιου Βασίλη) σε μια φωτογραφία που διανεμήθηκε.

Ο χριστιανικός Σταυρός που παραδοσιακά κοσμεί το κέντρο του καπέλου αντικαταστάθηκε από έναν κύκλο. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό έγινε για να «μην αποκλείεται κανένα παιδί» και επειδή «η γιορτή δεν είναι πλέον θρησκευτική, αλλά γιορτή για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα που εξασκούν».

Ο παραδοσιακός Sinterklaas

Πολλοί γονείς φάνηκαν δυσαρεστημένοι με την απόφαση και ένας πατέρας δήλωσε στην εθνική τηλεόραση ότι «είναι ελαφρώς συγκλονισμένος» και ότι αναρωτιέται «Τι θα είναι το επόμενο;».

Ο Richard Fournaux, δήμαρχος του Dinant, επίσης δήλωσε: «Αν η Solidaris θέλει να χρησιμοποιήσει το Sinterklaas για να κάνει μάρκετινγκ,θα πρέπει να σέβεται τον άγιο όπως είναι και να μην τον αλλάζει».

Ο Sinterklaas είναι ένα είδος Άγιου Βασίλη στο Βέλγιο: ένας εξαιρετικά διάσημος άντρας που δίνει στα παιδιά δώρα τη νύχτα. Η μορφή και το όνομά του βασίζεται στον Άγιο Νικόλαο,ενώ άλλες παραλλαγές του φέρουν το όνομα De Sint («ο Άγιος»), De Goede Sint («ο καλός Άγιος»), De Goedheiligman («ο καλός ιερός Άγιος») στα Ολλανδικά-Φλαμανδικά,Saint Nicolas στα Γαλλικά και Zinniklos στα Λουξεμβουργιανά.Αυτός και οι «βοηθοί» του αποτελούν μέρος μιας σημαντικής παράδοσης της χώρας.

Η εν λόγω διαμάχη ,ωστόσο,δεν είναι κάτι καινούργιο,σύμφωνα με τα σχολεία της περιοχής. Ορισμένα σχολεία έχουν ήδη απομακρύνει το Σταυρό, προκειμένου «να σέβονται τον κοσμικό χαρακτήρα και να μην προσβάλλουν τη θρησκεία άλλων παιδιών».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι,το 2008,η πόλη της Αμβέρσας εξέδωσε μια οδηγία που…απαγόρευε στον Άγιο Βασίλη να φέρει θρησκευτικά σύμβολα. Σύμφωνα με τον Frank Noten,τον τότε διευθυντή της δημοσίας εκπαίδευσης στην Αμβέρσα, «τα σχολεία πρέπει να σέβονται τη θρησκευτική ουδετερότητα».Τελειώνοντας ωστόσο τη δήλωση,ανέφερε ότι το κάθε σχολείο θα μπορούσε να επιλέξει τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου.

Εδώ και χρόνια,ο Άγιος φτάνει στην Αμβέρσα χωρίς σταυρό…κατόπιν απαγόρευσης(!)

Ιδού λοιπόν που οδηγεί η πολιτική ορθότητα.Και ευλόγως αναρωτιέται κανείς εάν στο μέλλον φτάσουν στο σημείο να καταργήσουν ακόμη και τα Χριστούγεννα,με την δικαιολογία ,φυσικά,του «σεβασμού στην διαφορετικότητα»,«της αγάπης για τον αλλόθρησκο συνάνθρωπο»,της «ελευθερίας» και της «προόδου»…

nationalchristiandefence.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DIKTIOAGELIAS.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…

Το Triklopodia.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.
Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @triklopodia