ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μία γιγάντια , μυστηριώδης τρύπα έχει ανοίξει στην Ανταρκτική.

ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Οκτ 2017 - 7:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blog«Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.»

Μια τρύπα τόσο μεγάλη όσο η λίμνη Superior ή η πολιτεία του Maine έχει ανοίξει στην Ανταρκτική, και οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί είναι εκεί.


Η γιγαντιαία, μυστηριώδης τρύπα «είναι αρκετά αξιοσημείωτη», μου είπε τηλεφωνικά ο  φυσικός, Kent Moore, καθηγητής στο πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Τορόντο στο Mississauga. «Φαίνεται ότι μόλις χτύπησες μια τρύπα στον πάγο.»

Οι περιοχές ανοιχτού νερού που περιβάλλουν τον πάγο της θάλασσας, όπως αυτή, είναι γνωστές σαν πολύνιες.Συγκροτούνται σε παράκτιες περιοχές της Ανταρκτικής, μου είπε ο Moore. Αυτό που είναι περίεργο εδώ, είναι ότι αυτή η πολυσία είναι «βαθιά μέσα στο παγωμένο πακέτο», είπε και πρέπει να έχει διαμορφωθεί μέσω άλλων διαδικασιών που δεν είναι κατανοητές.
«Αυτή είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα από την άκρη του πάγου. Αν δεν είχαμε  δορυφόρο, δεν θα ξέραμε ότι ήταν εκεί.» (Μετρήθηκε  80.000 χιλιόμετρα στην κορυφή του.)

Μια πολυνησία παρατηρήθηκε στην ίδια τοποθεσία, στη θάλασσα Weddell της Ανταρκτικής, στη δεκαετία του ’70, σύμφωνα με τον Moore, ο οποίος συνεργάζεται με τον όμιλο SOCCOM του Southern Ocean Carbon and Climate Observations and Modeling (SOCCOM), με έδρα το πανεπιστήμιο του Princeton, για να αναλύσει τι συμβαίνει . Τότε, τα εργαλεία παρατήρησης των επιστημόνων δεν ήταν σχεδόν τόσο καλά, έτσι ώστε η τρύπα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αδιάκοπη. Στη συνέχεια, έφυγε για τέσσερις δεκαετίες, μέχρι πέρυσι, όταν ξανάνοιξε για μερικές εβδομάδες. Τώρα είναι πάλι πίσω.

«Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ανοίγει μετά από 40 χρόνια μη ύπαρξης», δήλωσε ο Moore. (Άνοιξε γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου). «Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε τι συμβαίνει.»
https://motherboard.vice.com/en_us/article/wjx9w4/a-giant-mysterious-hole-has-opened-up-in-antarctica
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MOTHERBOARD VICE : Corfiatiko

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter