ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα τουρκική τορπίλη – αντίμετρο στην IDEF’17;

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 21 Απρ 2017 - 19:46
Loading...

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η εταιρεία Aselsan ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μια νέα ελαφριά τορπίλη στην 13η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF’17.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για ελαφριά τορπίλη που μπορεί να εκτοξευθεί από σωλήνες τορπιλών, ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και είναι παρόμοια με το προϊόν TORK (φωτο) της Aselsan, το οποίο αφορά την δυνατότητα ενεργητικής άμυνας πλοίων εναντίον εχθρικών τορπιλών.

Ουσιαστικά το πιθανότερο είναι η νέα τορπίλη είτε να αποτελεί μια πιο εξελιγμένη έκδοση του TORK είτε ένα νέο προϊόν με παρόμοια φιλοσοφία δράσης.

Το ΤΟΡΚ είναι ένα αντίμετρο «Hard-Kill»  κατά εχθρικών τορπιλών που πλησιάζουν μια ναυτική μονάδα. Δεν προσπαθεί να τις παραπλανήσει απομακρύνοντας τες σε αποστάσεις ασφάλειας από το πλοίο αλλά τις εξουδετερώνει με έκρηξη, που γίνεται υπολογίζοντας  συνεχώς την πορεία της εχθρικής τορπίλης ώστε να την «συναντήσει» σε μια ασφαλή, φυσικά, απόσταση από το πλοίο.

Η εταιρεία δηλώνει ότι το TORK είναι αποτελεσματικό εναντίον τορπιλών παθητικής ακουστικής ή ενεργής προσέγγισης και θεωρεί ότι μαζί με τις ΗΠΑ και Γερμανία που αναπτύσσουν παρόμοια αντίμετρα, βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Τα βήματα που πρέπει να κάνει στα πλαίσια δοκιμών, μέχρι να αποκτήσει βιώσιμη εμπορική πορεία είναι σίγουρα πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η καλπάζουσα επιθετική κούρσα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας σε πεδία που μέχρι πριν λίγα χρόνια, θεωρούνταν αδιανόητα.

Οι εξελίξεις αυτές όπως και οι γενικότερες προσπάθειες της Τουρκίας στην κατασκευή 100% εθνικών αντιμέτρων κατά τορπιλών είναι σίγουρο ότι θα ενδιαφέρουν και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Άλλοι, δυστυχώς … είναι αυτοί βρίσκονται στην «κοσμάρα» τους, οραματιζόμενοι τις θάλασσες ειρήνης και συνεργασίας στα χρεωκοπημένα διεθνιστικά τους όνειρα …

defencenews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter