ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Να φορολογούνται τα ρομπότ σαν εργάτες προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς.

ΚΛΟΙΟΣ. - 21 Απρ 2017 - 7:45
Loading...

Μία καινοτόμα και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή πρόταση διατύπωσε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σε πρόσφατη ομιλία του. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εξέφρασε την άποψη πως από τη στιγμή που τα ρομπότ αντικαθιστούν την ανθρώπινη εργασία, θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με τη φορολογία που αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος του εργαζομένου που αντικαθιστούν.

«Ας υποθέσουμε πως αυτή τη στιγμή ένας εργαζόμενος παράγει εργασία αξίας 50.000 δολαρίων σε ένα εργοστάσιο. Για το εισόδημα αυτό φορολογείται. Εάν ένα ρομπότ κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, δεν νομίζετε ότι πρέπει να φορολογηθεί αντιστοίχως;», διερωτήθηκε ο Μπιλ Γκέιτς και προσέθεσε:

«Αυτοί οι φόροι, οι οποίοι καταβάλλονται από τους ιδιοκτήτες ή τους σχεδιαστές των ρομπότ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότησης της επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού. Πρώην εργάτες εργοστασίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε άλλους τομείς ζωτικής σημασίας για την οικονομία».

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς προτείνει τη σκόπιμη καθυστέρηση της διαδικασίας αυτοματοποίησης της παραγωγής, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη διαχείριση της διαδικασίας της μετάβασης.

Πηγή: enikonomia.gr
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter