ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι εξωπραγματικοί ήχοι του διαστήματος (ηχητικό βίντεο)

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 18 Νοέ 2017 - 7:45
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΥπάρχει ήχος στο διάστημα; ο ήχος ταξιδεύει με τη μορφή κυμάτων που προκαλούν δονήσεις στα μόρια του αέρα και φτάνουν στο τύμπανο του αυτιού μας. Στο κενό του διαστήματος, μεταξύ των ουράνιων σωμάτων, δεν υφίστανται μόρια και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει ήχος με τη μορφή που τον αντιλαμβανόμαστε στη γη. Επομένως αυτά που βλέπουμε σε ταινίες sci-fi, δεν ισχύουν.

Το διάστημα όμως είναι κάθε άλλο παρά σιωπηλό. Tα ουράνια σώματα, όπως πλανήτες ακόμη και γαλαξίες, έχουν το δικό τους «ήχο», μέσω ηλεκτρομαγνητικών «δονήσεων» που δεν απαιτούν την ύπαρξη κάποιου μέσου (πχ μόρια αέρα),για να ταξιδέψουν.

 Με τη χρήση ραδιοτηλεσκόπιων και ειδικών οργάνων τοποθετημένων σε διαστημικά σκάφη, έχουμε κατορθώσει να συλλάβουμε τους «ήχους» του διαστήματος. Ακόμη και τα «παράσιτα» που πιάνει η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο αποτελούνται κατά ένα μικρό ποσοστό, περίπου 1% από ηλεκτρομαγνητικά κύματα φωτός που προέρχονται από το Big Bang, πριν από 13,8 δις χρόνια.

 Η NASA έχει δώσει στη δημοσιότητα τους »ήχους» που έχουν συλλάβει οι διαστημοσυσκευές της, όπως ο Cassini. Το παρακάτω ηχητικό βίντεο περιλαμβάνει τους «ήχους» διαφόρων  ουράνιων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, όπως του Δια του Κρόνου κτλ. Παρότι θα σας φανούν παράξενοι ή ακόμη και ανατριχιαστικοί, είναι πέρα για πέρα φυσιολογικοί.

ptisidiastima

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter