ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ολόρθοι, Έλληνες! Η Κύπρος θ’ αναστηθεί!

ΕΘΝΙΚΑ. - 15 Απρ 2017 - 19:53
Loading...

Απόψε στις εκκλησιές της Κύπρου θ’ ακουστεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών». Προηγήθηκαν η προδοσία, τα 30 αργύρια, η σύλληψη, η δίκη-παρωδία, οι εμπτυσμοί, οι κολαφισμοί, οι ειρωνείες και οι ύβρεις, η πορφυρά χλαίνη, ο κάλαμος και το όξος, η λόγχη και οι ήλοι. Ακολούθησε η σταύρωση του Υιού του Θεού στον Γολγοθά. Αλλ’ ιδού, μετά τριήμερον, ο γλυκύς Ιησούς εγήγερται εκ νεκρών και η εξανάστασή του διαλύει τα σκότη της αμαρτίας, λυτρώνει τον πεσόντα άνθρωπο, τον ανασηκώνει και τον καταξιώνει ως ελεύθερη οντότητα. Χριστός Ανέστη! Είναι το μεγαλύτερο χαρμόσυνο μήνυμα, το παντοδύναμο και πανίσχυρο εγερτήριο σάλπισμα ελευθερίας. Ο Ιησούς σταυρώθηκε και θυσιάστηκε από αγάπη για τον άνθρωπο. Πέθανε πάνω στον σταυρό για να αποκαθάρει τον πεσόντα Αδάμ και, αφού έσκισε το χειρόγραφο της αμαρτίας, πρόσφερε το αίμα και το σώμα Του στον άνθρωπο για να τον λυτρώσει.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη νίκη της ελευθερίας καταπάνω στον θάνατο. Είναι η κατίσχυση του φωτός πάνω στο σκότος. Είναι η επιβολή της αξιοπρέπειας πάνω στην προδοσία. Είναι η κυριαρχία της αγάπης καταπάνω στην κακία, στη μνησικακία και στην ανελευθερία. Ο κυπριακός Ελληνισμός, για 43η χρονιά βιώνει την Ανάσταση μέσα σε συνθήκες βάρβαρης τουρκικής κατοχής. Η ελευθερία του και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αρχές και αξίες ποδοπατούνται και συνθλίβονται κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή. Εκατοντάδες εκκλησιές στα κατεχόμενα εδάφη μας είναι βουβές, συλημένες ή μετατράπηκαν σε στάβλους, καμπαρέ ή ξενοδοχεία. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοί μας, ενώ οι εγκλωβισμένοι μας δεινοπαθούν υπό τον τουρκικό ζυγό.

Σαράντα χρόνια συνομιλιών δεν απέδωσαν, παρά τις υποχωρήσεις όλων των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία σχεδίασε και προωθεί την κατάληψη και έλεγχο όλης της Κύπρου ως στρατηγικού υποκείμενου για τα εθνικά της συμφέροντα. Η επιδιωκόμενη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τουρκικής έμπνευσης και βρετανικής επίνευσης, αν επιτευχθεί, θα οδηγήσει αφεύκτως στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Η ηγεσία των Ελλήνων δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία απαιτεί λύση τουρκικών και όχι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αντί να στοχεύσει την πολιτική της εδώ, ώστε να ακυρώσει την υλοποίηση των τουρκικών στόχων, επιμένει σε αδιέξοδες συνομιλίες, που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Η ηγεσία μας εμπιστεύεται έναν αδίστακτο, αλαζόνα και υπερφίαλο, απρόβλεπτο σουλτάνο, ο οποίος δεν σέβεται τίποτε και κανέναν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ο παράφρων Ερντογάν θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός, ιδιαίτερα έναντι της Ε.Ε. και, φυσικά, έναντι των αδύναμων κρίκων, της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήδη απειλεί με θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο εδώ εγκάθετός του εκβιάζει για αναστολή γεωτρήσεων, διαφορετικά, λέγει, θα έχουμε κρίση, την οποία θα προκαλέσει η κατοχική Τουρκία. Οι προοπτικές για λύση του Κυπριακού είναι ανύπαρκτες, επειδή η ηγεσία μας δεν θέλει να κατανοήσει ότι η Τουρκία επιδιώκει ακριβώς τους αντίθετους από τους δικούς μας στόχους. Απαιτεί κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραμονή του Αττίλα και των εποίκων, εγγυήσεις στο διηνεκές, απόλυτο έλεγχο της νήσου.

Ο Βίκτωρ Ουγκό είπε: «Δεν υπάρχουν τετελεσμένα γεγονότα. Υπάρχει μόνο το δίκαιο. Το δίκαιο είναι ακαταπόντιστο». Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ διασάλπισε: «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου, εκτός και αν εσύ σκύψεις». Και ο Μέγας Ναπολέων διακήρυξε: «Σε ένα λαό που έχει ηττηθεί χρειάζεται μια επανάσταση». Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μεγαλύτερη, αήττητη και διαρκέστερη επανάσταση όλων των εποχών. Ακριβώς επειδή στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση, στην ελευθερία και στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η Κύπρος θα αναστηθεί! Δεν μπορεί να παραμείνει σκλάβα του Τούρκου. Αυτό επιτάσσει η ιστορία, ο πολιτισμός, μα και οι ανειρήνευτοι αγώνες και οι αμέτρητες θυσίες των ηρώων του κυπριακού Ελληνισμού.

Έλληνες, ολόρθοι! Ψηλά οι σημαίες του φρονήματος, της εθνικής τιμής και της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της άρνησης της κατοχής. Η ελληνική γλώσσα μας, η ορθόδοξη πίστη μας και οι αγώνες μας είναι τα ισχυρότερα εχέγγυα για να κρατηθούμε, να αντέξουμε και να αντιστεκόμαστε αταλάντευτα μέχρι την ευλογημένη ώρα της Ανάστασης και της ελευθερίας της Κύπρου μας. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

sigmalive.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter