ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Γάλλος έρχεται να «ιδιωτικοποιήσει» το νερό υπέρ του Γαλλικού Δημοσίου!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 7 Σεπ 2017 - 8:54
Loading...

Εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 γαλλικών πολυεθνικών επιχειρήσεων θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Η Γαλλία είναι σημαντικός εξαγωγικός προορισμός για τα ελληνικά προϊόντα και συγκαταλέγεται παραδοσιακά μεταξύ των χωρών που επιδεικνύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών ομίλων και επιχειρήσεων, μικτές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Υπολογίζεται ότι οι εν λόγω εταιρείες έχουν προβεί σε απευθείας προσλήψεις περίπου 30.000 υπαλλήλων, μόνο. Γιατί; Το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν επενδύσεις, κατά βάση βραχυχρόνιου χαρακτήρα που κατευθύνονται στην αγορά προϊόντων του χρηματοοικονομικού τομέα (μετοχές, ομόλογα και άλλα επενδυτικά προϊόντα). Δηλαδή, δουλειές-φούσκες χρηματοοικονομικού τομέα και όχι παραγωγές.

Οι προτεραιότητες των γαλλικών επιχειρήσεων ως προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την ως τώρα δραστηριοποίησή τους, αφορούν: την ενέργεια, τον τουρισμό, τις βασικές υποδομές (δημόσια έργα – αυτοκινητόδρομοι), υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – ύδρευση, τις μεταφορές (ειδικότερα τους σιδηροδρόμους) και τον τομέα της υγείας.

Ας δούμε την επιχειρηματική αποστολή:

Δυο, λοιπόν, όχι μόνο μια από τις πολυεθνικές της αποστολής έχουν βάλει στο μάτι το δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό.

Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να βουτήξουν το ελληνικό νερό:

1. Saur

Η Angoulême η  Société d’Aménagement Urbain et Rural (Saur  – Εταιρεία Αστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης) δημιουργήθηκε το 1993. Ειδικεύεται στην παραγωγή και διανομή πόσιμου νερού και επεξεργασίας λυμάτων. Η Saur International ιδρύθηκε το 1994, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της Bouygues και της EDF (σ.σ. γαλλική ΔΕΗ). Το 1997, ο όμιλος Saur αγόρασε την περιβαλλοντική θυγατρική Saint-Gobain (Cise). Μετά την πώληση της συμμετοχής της στην πρωτεύουσα, η Bouygues έγινε ο μοναδικός μέτοχος μέχρι το 2005.

Μετά από μια σειρά αγοραπωλησίες μετοχών και με άλλες εταιρείες (PAI partners, Caisse des dépôts et consignationsSéché EnvironnementAXA κ.α το 2013, η Saur αντιμετωπίζει το χρέος κοντά του για δύο δισεκατομμύρια ευρώ!

Τον Ιούλιο του 2013, με εγκεκριμένο σχέδιο αναχρηματοδότησης του χρέους αυτό μειώνεται στο μισό. Η συμμετοχή του ομίλου Saur αποτελείται από τράπεζες, κυρίως γαλλικές, εκ των οποίων οι δύο κύριες τράπεζες είναι η BNP Paribas και η BPCE. Αυτό το σχέδιο αναχρηματοδότησης απαίτησε την κατάργηση αρκετών εκατοντάδων θέσεων.

Για να βρει οδηγούς ανάπτυξης, ο όμιλος Saur ξεκινά την υψηλή τεχνολογία στα τέλη του 2013 και ξεκινάει ένα πρόγραμμα ψηφιακής μετατροπής. Τον Δεκέμβριο του 2016, η Paprec ανακοίνωσε την απόκτηση της Coved, της θυγατρικής που ασχολείται με την επεξεργασία αποβλήτων της Saur, μεταξύ 240 και 260 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 5 Απριλίου 2017, ο όμιλος Saur ανακοίνωσε την επίσημη πώληση της θυγατρικής του (Coved) στην Paprec.

2. Suez

 Η Suez ήταν (και παραμένει, μέσω της GDF Suez) μία από τις παλαιότερες πολυεθνικές εταιρείες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόσμο, με μια εταιρική ιστορία που χρονολογείται από την ίδρυση της από τον βασιλιά William I των Κάτω Χωρών. Με ιστορία δύο αιώνων αναδιοργάνωσης και εταιρικών συγχωνεύσεων, το πιο πρόσφατο όνομα της προέρχεται από τη συμμετοχή της στην κατασκευή του καναλιού του Σουέζ στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2007, η Gaz de France και η Suez ανακοίνωσαν τους όρους συγχώνευσης. Η συμφωνία διεξήχθη με βάση την ανταλλαγή 21 μετοχών Gaz de France για 22 μετοχές της Suez μέσω της απορρόφησης της Suez από την Gaz de France. Το γαλλικό κράτος κατέχει πάνω από το 35% των μετοχών της συγχωνευθείσας εταιρείας GDF Suez! Λόγω των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τη δυνατότητα συγχώνευσης, στις 29 Μαΐου 2008 η Suez πώλησε τον βελγικό προμηθευτή φυσικού αερίου Distrigas στην ιταλική εταιρεία Eni για 2,7 δισ. Ευρώ. Στις 22 Ιουλίου 2008 δημιουργήθηκε επισήμως ο όμιλος GDF Suez, εταιρεία με ετήσιο κύκλο εργασιών 74 δις ευρώ.

Συμπέρασμα: Δυο εταιρείες πίσω από τις οποίες είναι κύρια Γαλλικές τράπεζες και Γαλλικό Δημόσιο, η μία μάλιστα και με χρέη, έρχονται μετά του Γάλλου Προέδρου και της γιαγιάς συζύγου του να βάλουν χέρι στο δημόσιο αγαθό των Ελλήνων που θα “ιδιωτικοποιηθεί” φεύγοντας από το Ελληνικό Δημόσιο και θα πάει στα χέρια του Γαλλικού Δημοσίου, για να πάψει να είναι δημόσιο αγαθό.

Είπατε κάτι; Όχι, δεν λέτε πια, γιατί όλη μέρα σας πυροβολούν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα καταστολής για να μην σκέφτεστε, μιλάτε και φέρνετε αντιρρήσεις. Και αυτό είναι γεγονός!

Δήλωση του Νίκου Βερνίκου, προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι τα πρώτα ονόματα της γαλλικής οικονομίας. Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι η Γαλλία θα συνοδεύσει την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης και να την βγάλουν από τη μιζέρια».

Ε άι στα δια…! Η Suez θέλει το νερό, η EDF το ρεύμα και η Total, ενδιαφέρεται για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη. Κι εμείς πρέπει να κατεβάσουμε τα παντελόνια, να σηκώσουμε τα φουστάνια και με τα δυο χεράκια να βαρέσουμε παλαμάκια!

nea.allnewz

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter