ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ποιον θα εκπροσωπήσει η ομάδα του Τέτοβο στους ‘’Champions League’; Την Αλβανία ή τα Σκόπια;

ΔΙΕΘΝΗ. - 23 Μαΐ 2018 - 23:10
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΣκόπια.

Ποια χώρα θα εκπροσωπήσει η (αλβανική) ομάδα του Τέτοβο; Την Αλβανία ή την «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας;»[στο κείμενο: ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë?].

Είναι ένα υποτιμητικό ερώτημα που τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σαφώς ενοχλημένα σχολιάζουν την γιορτή των Αλβανών του Τέτοβο που κυματίζουν τις αλβανικές σημαίες.

Η αντιμετώπιση της ομάδας Πέλιστερ (σημ. του Μοναστηριού/Μπίτολα) από την αλβανική ομάδα του Τέτοβο νομιμοποίησε έναν τίτλο πριν από λίγο καιρό και εξέφρασε μια ολόκληρη μερίδα του πληθυσμού της «πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Οι Αλβανοί του κράτους της FYROM [ στο πρωτότυπο FYROM-it ]αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού, της κρατικής υπόστασης, αλλά και της συνύπαρξης εδώ και 27 χρόνια αν και έχουν υποστεί άνιση μεταχείριση από τους Σλάβους [sllave] και ποτέ δεν έχουν λησμονήσει την καταγωγή τους.

Για τον λόγο αυτό, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τέτοβο είναι όλα βαμμένα ερυθρόμαυρα, όπως είναι η αλβανική σημαία και οι στολές της ομάδας του Σπινθήρα, σημαίες ερυθρόμαυρες σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η ενημερωτική πύλη «Sport» γράφει:

«Σε δύο μήνες που θα ξεκινήσει το «Champions League», ποια χώρα θα εκπροσωπήσει ο «Σπινθήρας»/’Σκέντιγια’;
Η γιορτή στο Τέτοβο ήταν γεμάτη με κόκκινο και μαύρο και με αετούς που πετούν στο γήπεδο, ως μέρος της χορογραφίας των οπαδών».

Την περασμένη σεζόν ο ‘Σπινθήρας’ έλαβε μέρος στο «Europa League» και σε όλες τις εκδηλώσεις η ομάδα του Τέτοβο χαιρετίσθηκε στα αλβανικά: «Μίρε σε βίνι» – Καλώς ήρθατε, και τότε τα σλαβικά μέσα (mediat sllave) ενοχλήθηκαν…

(Στοιχεία από Balkan Web)

echedoros-a.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter