ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ κ. ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - 2 Μαρ 2017 - 10:09

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

του Αντιστρατήγου ε.α. Νικολάου Ταμουρίδη

Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ

Γεννήθηκε στην Πυλαία Έβρου, από γονείς ποντιακής καταγωγής από τη Νικόπολη Κερασούντος Πόντου, και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Φερρών Αλεξανδρουπόλεως.

Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών τμημάτων της Σχολής Πεζικού, των Σχολείων χειριστών Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών της Αεροπορίας Στρατού, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε σε πλήθος διοικητικών και επιτελικών θέσεων του Πεζικού και της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ως Επιτελής Διεθνούς Στρατηγείου στη Νεάπολη Ιταλίας και στην Κωνσταντινούπολη. Ως Ταξίαρχος και Υποστράτηγος του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Ταξιαρχίας Ελικοπτέρων του Στρατού μας και του Επιτελάρχη του διεθνούς Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου και προήχθη, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στο βαθμό του Αντιστρατήγου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Α’ Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Αθήνα, από όπου και αποστρατεύθηκε.

Στα πλαίσια της διεθνούς του καριέρας, αποφοίτησε από διάφορα διεθνή σχολεία και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συσκέψεων υψηλοτάτου επιπέδου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομιλεί Αγγλικά και Τουρκικά.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι παντρεμένος, και με την σύζυγό του Ελένη έχουν τρία παιδιά, τον Χρήστο (Ανθυπολοχαγό του Στρατού, πιλότο ελικοπτέρων), την Μαρία (Ανθυπολοχαγό του Οικονομικού Σώματος) και την Άννα (τριτοετή Εύελπι).

Ενημερωτικά

Να συμπληρώσω πως πλέον είναι (μεταξύ άλλων) μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του νέου Κόμματος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, με έδρα γραφείων την Ακαδημίας 57, 4ος όροφος, που μετράει χιλιάδες Έλληνες να έχουν αγκαλιάσει αυτήν την πατριωτική κίνηση.

Επίσης σκόπιμο είναι να αναφέρω πως πρέπει να δίνουμε βάση σε μερικές φωτογραφίες και να τις παρατηρούμε πιο προσεκτικά, στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνουμε πως ο Αντιστράτηγος κύριος Ταμουρίδης εκτός από την βιβλιοθήκη που βρίσκεται πίσω από το γραφείο του, σημασία έχει και τα βιβλία που υπάρχουν…. όπως για τον Πολιτισμό, Λεξικά, και για την Ορθοδοξία…. Τα οποία βιβλία στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το συγκεκριμένο πρόσωπο….!!!!!

Βαφειάδης Αναστάσιος

vafkanast@gmail.com

www.eleftheripatrida.gr

https://www.facebook.com/eleftheripatrida/

https://www.facebook.com/niktamouridis

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter