ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Που βάζουν «χέρι» στην Ελλάδα οι παγκοσμιοποιητές

ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 21 Απρ 2017 - 9:30
Loading...

Διαβάστε τι ξεκινά από την Κρήτη

Όπως πρώτος ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει πανελληνίως ενημερώσει η Ατζέντα 2030 (πρώην Ατζέντα 21) εισήγαγε δύο νέες έννοιες στον τομέα «βιώσιμη ανάπτυξη»:

Την φέρουσα ικανότητα και τον βιώσιμο τουρισμό.

Φέρουσα ικανότητα ενός τόπου, εκφράζεται από το πλήθος των κατοίκων που μπορεί να δεχθεί, χωρίς να υποβαθμιστεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής.

Βιώσιμος τουρισμός είναι εκείνος που εξασφαλίζει, το ότι οι τουρίστες, δεν θα καταστρέψουν το περιβάλλον ούτε την ποιότητα ζωής εκεί που θα πάνε, λες και μιλάμε για τον στρατό του Ξέρξη, που από όπου περνούσε, στέρευαν τα ποτάμια από το νερό που έπινε.

Στην πραγματικότητα επιδιώκεται μείωση της τουριστικής κίνησης, προκειμένου να μειωθούν κι άλλο οι θέσεις εργασίας και να χτυπηθεί το ελεύθερο εισόδημα των επιχειρήσεων, εν προκειμένω των τουριστικών!

Τελικός στόχος να κλείσουν τα πάντα και ακόμα και τον τουρισμό να αναλάβουν πολυεθνικές.

Σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώνεται στο Ρέθυμνο, στις 5 Μαΐου 2017, η εκδήλωση «Βιώσιμη κινητικότητα και Τουριστική Ανάπτυξη» στο πλαίσιο φυσικά του διεθνούς έτους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη και της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations.

Το CIVITAS Destinations χρηματοδοτείται από (που αλλού?!) την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και αποσκοπεί στην… ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και την ανάδειξη των πόλεων ως αειφόρων τουριστικών προορισμών.

Εν ολίγοις σε ελεγχόμενη τουριστική κίνηση. Θα μπουν όρια στο πόσοι τουρίστες θα επισκέπτονται το νησί.

Όπως μεταδίδεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τους στόχους, τα επόμενα χρόνια το CIVITAS Destinations θα εφαρμόσει ένα σύνολο πρωτοπόρων λύσεων κινητικότητας που συνδυάζουν καινοτόμες τεχνολογίες, ρυθμιστικές αλλαγές και μέτρα με μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής, σε έξι νησιωτικές – τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη, με 1,2 εκατομμύρια κατοίκους και 6 εκατομμύρια επισκέπτες και συγκεκριμένα στις: «Φουνσάλ (Μαδέιρα, Πορτογαλία), Λας Πάλμας (Κανάρια, Ισπανία), Λεμεσός (Κύπρος), Βαλέτα (Μάλτα), Έλμπα (Ιταλία) και Ρέθυμνο (Ελλάδα).

Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της πρωτοβουλίας CIVITAS.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να εστιάσει σε καλές πρακτικές στην πράσινη κινητικότητα, που ταιριάζουν στις ανάγκες των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να εμπνεύσει τις συμμετέχουσες πόλεις να αναλάβουν δράση για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων κινητικότητας και την αλλαγή συμπεριφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών προς εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, για υγιή, ενεργητική και ασφαλή μετακίνηση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς και εμπειρογνώμονες του τομέα των μεταφορών, της ενέργειας και του τουρισμού, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, φορείς χάραξης πολιτικής και λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς. Επίσης θα υπάρξει ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και ανάδειξη των προοπτικών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων βιώσιμης κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς, για την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους πολίτες.

Βιώσιμος τουρισμός με βιώσιμα μέσα μεταφοράς, εν ολίγοις μπαίνει «χέρι» στον τουρισμό της χώρας τόσο στο θέμα των μέσων μεταφοράς (θα καταργηθούν δηλαδή τα αυτοκίνητα και θα λειτουργούν μόνο βιώσιμα λεωφορεία;) όσο και στον αριθμό των τουριστών που θα επιτρέπεται να συνυπάρχουν σε μία περιοχή.

Εφόσον όλα αυτά εφαρμοστούν, θα αποτελέσουν ένα ισχυρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό αλλά και γενικά σε όποιες χώρες καλωσορίζουν τις ωραιοποιημένες πολιτικές της Ατζέντας 2030.

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter