ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία : Άσκηση με πυρά δυτικά του Καστελόριζου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 5 Σεπ 2017 - 20:51
Loading...

Τα όρια περιοχής που δεσμεύει η Τουρκία με σχετική Notam για το διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, τέμνουν τη γραμμή του ορίου του FIR Αθηνών, ανατολικά της Ρόδου -αποκόπτοντας επί της ουσίας το Καστελόριζο για εννέα ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα, με τη Notam Α4287/17, η Άγκυρα ενημερώνει πως η πολεμική της αεροπορία θα διεξάγει ασκήσεις με πυρά στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Νταλαμάν.


Τα όρια όμως που έχει θέσει η τουρκική υπηρεσία περνούν και μέσα στο FIR Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία με παράτυπη Navtex έχει δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου για ασκήσεις του πολεμικού της Ναυτικού από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άσκηση αυτής ήταν και η παράβαση που έκανε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235, της Τουρκίας, που μπήκε στο FIR Αθηνών στην περιοχή της Ρόδου και βγήκε ανατολικά προς το FIR Λευκωσίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Η Τουρκία επίσης συνεχίζει και την πίεση προς τη Λευκωσία αφού για αύριο με τις Navtex 847/17 και 848/17, για τις οποίες δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει, ενημερώνει πως θα στείλει πολεμικά πλοία για ασκήσεις με πυρά και ρυμούλκηση υποβρύχιων συσκευών. Η περιοχή εμπίπτει και πάλι σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.


ΠΗΓΗ: newsbeast

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter