ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόσκληση αιώνιας ζωής

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 3 Αυγ 2017 - 8:44

Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα για μια πρόσκληση. Μία πολύ ιδιαίτερη πρόσκληση, που απευθύνεται στον κάθε άνθρωπο. Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη (όσο ποτέ άλλωτε), με τεράστια κοινωνικά, οικογενιακά, εργασιακά, προσωπικά, ψυχολογικά προβλήματα, αβάσταχτα βάρη, άγχος, στρες, θλίψη, απογοήτευση, κούραση σωματική και ψυχική, αβεβαιότητα για το μέλλον. Αν κι εσύ είσαι κουρασμένος και φορτωμένος με τέτοια αβάσταχτα βάρη, τότε είσαι ένας από αυτούς, τους οποίους ο Ιησούς Χριστός προσκαλεί σήμερα, για να τους δώσει ανάπαυση στην ψυχή. Τα λόγια που είπε πριν από περίπου 2000 χρόνια, είναι διαχρονικά και ισχύουν και για σένα: „’Ελθετε σε Μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι και Εγώ θα σας αναπαύσω. Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό Μου, και μάθετε από Μένα, επειδή είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας. Επειδή ο ζυγός Μου είναι καλός και το φορτίο Μου ελαφρύ“ (Ματθ. 11:28-30).

Αν είσαι διψασμένος μέσα στην έρημο αυτού του κόσμου και διψάς για αληθινή αγάπη, χαρά, ειρήνη, ελπίδα, λύτρωση, σωτηρία, ο Χριστός λέει σε σένα όπως και τότε: “…όποιος διψάει, ας έλθει και όποιος θέλει, ας λαμβάνει δωρεάν το ύδωρ τής ζωής” (Αποκ. 22:17).

Αν η ψυχή σου πεινάει και διψάει, άκου τι σου λέει ο Χριστός: “Εγώ είμαι ο άρτος τής ζωής. Όποιος έρχεται σε Μένα, δε θα πεινάσει και όποιος πιστεύει σε Μένα, δεν θα διψάσει ποτέ. ‘Ομως σας είπα, ότι και με είδατε και δεν πιστεύετε. Κάθε τι που μου δίνει ο Πατέρας, θα έλθει σε Μένα και εκείνον που έρχεται σε Μένα, δεν θα τον βγάλω έξω” (Ιωάνν. 6:34-37). Όποιος λοιπόν έρθει στον Χριστό, δεχόμενος την πρόσκλησή Του, ο Χριστός υπόσχεται ότι θα τον δεχτεί και δε θα τον βγάλει έξω. Όταν άκουσαν δύο μετέπειτα μαθητές Του, τον Ιησού να μιλάει και Τον ακολούθησαν, Τον ρώτησαν: “Ραββί πού μένεις; Και Εκείνος τους είπε: ‘Ελθετε και ιδέτε. Και ήρθαν και είδαν πού μένει και έμειναν μαζί Του εκείνη την ημέρα και η ώρα ήταν περίπου δέκα“ ( Ιωάνν. 5:37-40).

Ο Χριστός σε προσκαλεί, όμως για να μπορέσεις να Τον ακολουθήσεις, πρέπει να Τον αγαπήσεις περισσότερο από τον εαυτό σου. Πάνω σε αυτό ο Χριστός είπε: „Αν κάποιος θέλει να έλθει πίσω Μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει τον σταυρό του και ας Με ακολουθεί. Επειδή όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει και όποιος χάσει τη ζωή του εξαιτίας Μου, θα τη βρει. Επειδή τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδήσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; ‘Η, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του;“ (Ματθ. 16:24-26).

Επίσης πρέπει να Τον αγαπήσεις περισσότερο από τη δουλειά σου, τα υπάρχοντά σου και το σύζυγο ή τη σύζυγό σου. Πάνω σε αυτό, ο Χριστός είπε την παρακάτω παραβολή; “Κάποιος άνθρωπος έκανε ένα μεγάλο δείπνο και κάλεσε πολλούς και έστειλε τον δούλο του κατά την ώρα τού δείπνου, για να πει στους καλεσμένους: ‘Ελθετε, επειδή τα πάντα είναι ήδη έτοιμα. Και άρχισαν όλοι με μια γνώμη να παραιτούνται.

Ο πρώτος τού είπε: Αγόρασα ένα χωράφι, και έχω ανάγκη να βγω έξω και να το δω, σε παρακαλώ έχε με παραιτημένον. Και ένας άλλος είπε: Αγόρασα πέντε ζευγάρια βόδια και πηγαίνω να τα δοκιμάσω, σε παρακαλώ έχε με παραιτημένον. Και ένας άλλος είπε: Νυμφεύθηκα γυναίκα και γι’ αυτό δεν μπορώ νάρθω. Και όταν ήρθε ο δούλος εκείνος τα ανήγγειλε αυτά στον κύριό του. Τότε ο οικοδεσπότης οργισμένος, είπε στον δούλο του: Βγες γρήγορα έξω στις πλατείες και στους δρόμους τής πόλης, και φέρε εδώ μέσα φτωχούς και σακάτηδες και χωλούς και τυφλούς. Και ο δούλος είπε: Κύριε, έγινε όπως πρόσταξες, και υπάρχει ακόμα τόπος. Και ο κύριος είπε στον δούλο: Βγες έξω στους δρόμους και στους φράχτες και ανάγκασε να μπουν μέσα, για να γεμίσει το σπίτι μου, επειδή σας λέω ότι κανένας από εκείνους τούς καλεσμένους άνδρες δεν θα γευθεί το δείπνο μου“ (Λουκ. 16:18-24).

Το ίδιο έγινε και με τους Φαρισαίους στους ο Χριστός είπε: “Ερευνάτε τις γραφές, επειδή εσείς νομίζετε ότι μέσα σ’ αυτές έχετε αιώνια ζωή και εκείνες είναι που δίνουν μαρτυρία για Μένα.’Ομως δεν θέλετε να έλθετε σε Μένα, για να έχετε ζωή” (Ιωάνν. 5:39-40). Πρέπει λοιπόν να δεχτούμε την πρόσκληση του Χριστού, για να λάβουμε αιώνια ζωή.

Όταν ο Χριστός συνάντησε για πρώτη φορά τον Πέτρο και τον Ανδρέα τους είπε:„Ελάτε πίσω Μου και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων. Και εκείνοι αφήνοντας αμέσως τα δίχτυα, Τον ακολούθησαν.“ (Ματθ. 4:19).
‘Όσοι λοιπόν δεχτούν να ακολουθήσουν το Χριστό, όπως τα πρόβατα ακολουθούν τον ποιμένα τους, θα ακούσουν μια μέρα το Χριστό να τους λέει: „’Ελθετε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα Μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου“ (Ματθ. 25:31-34).

Για να μπορέσεις βέβαια να ακολουθήσεις το Χριστό, πρέπει πρώτα να παραδεχτείς ότι είσαι αμαρτωλός, να μετανοήσεις και να δεχτείς τη θυσία που έκανε ο Χριστός για σένα προσωπικά, πάνω στο σταυρό του Γολγοθά, χύνοντας το αίμα Του και πληρώνοντας με αυτό τον τρόπο, για όλες τις αμαρτίες σου.
Σήμερα λοιπόν έχεις κι εσύ στα χέρια σου μια πρόσκληση για το μεγάλο δείπνο, μια πρόσκληση για την αιώνια ζωή. Θα τη δεχτείς ή θα πεις “έχε με παραιτημένο;”

Σταύρος Π.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter