ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ : Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αναβάθμιση F-16

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 5 Νοέ 2017 - 15:45
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΤο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 της ΠΑ ξεκίνησε μέσα στον Οκτώβριο μια πορεία που δεν αναμένεται να είναι ούτε σύντομη, ούτε όμως και εύκολη. Εν μέσω της κυβερνητικής «δημιουργικής ασάφειας» και της άκρατης παραπληροφόρησης στο

ξεκαθαρίζουμε το πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα με όλες τις τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες. Μην χάσετε αυτό το σημείο αναφοράς στο κρίσιμο θέμα της ενίσχυσης της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.

F-16V GR, «Εκσυγχρονισμός του Αιώνα»;

Πώς θα αναβαθμιστούν τα F-16 Block 52+ και Block 52+ Advanced σε F-16V και πως θα εκσυγχρονιστούν τα Block 50 μέσω προσπορισμού απαρτίων; Τι θα γίνει με τα Block 30 και ποιες είναι οι πτυχές ρίσκου του συνολικού προγράμματος;

Αεροπορία Στρατού AH-64 Apache, Η «επανάσταση» δεν ολοκληρώθηκε

Η περίοδος 1990-2005 συνιστά για την Αεροπορία Στρατού την «εποχή της ωριμότητας», με σημαντικότερη εξέλιξη την εισαγωγή στο οπλοστάσιό της τα έτη 1991 και 1995 των πρώτων επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Ωστόσο η «επανάσταση» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και σήμερα φυλλορροεί. Μια αναφορά για γνώση και συμμόρφωση.

116ΠΜ -Σμήνος Αεροκινητήρων, Οι επιστήμονες του Αράξου!

Ο κινητήρας ενός μαχητικού υψηλών επιδόσεων όπως το F-16, αποτελεί το πλέον περίπλοκο μηχανικό συγκρότημά του αλλά και την καρδιά της ισχύος του, τη διαφορά που δίνει το πλεονέκτημα στη μάχη. Βρεθήκαμε στην 116ΠΜ και γνωρίσαμε από κοντά το Σμήνος Αεροκινητήρων και τους F100-PW-229 των Block 52M που υποστηρίζουν.

Κυπριακή Δημοκρατία, Επίδειξη όπλων και αποφασιστικότητας

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και κυρίως λόγω της έξαρσης των προκλήσεων της Τουρκίας, η παρέλαση της 57ης επετείου από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε βήμα επίδειξης αποφασιστικότητας και οπλικών συστημάτων που εδώ και χρόνια διατηρούνταν μακριά από το φως της δημοσιότητας

Discovery Air Defence, Arctic Aggressors

Η DA Defence είναι μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ειδικής αεροπορικής εκπαίδευσης και εχθρικής απεικόνισης, καθώς ο χώρος κινείται γοργά προς ιδιωτικοποίηση. Μια εντυπωσιακή απεικόνιση στον αέρα με τους ιδιώτες αρκτικούς Aggressors!

«Βουλγαρικός Ίππος», Ιταλικά F-2000 στα νότια Βαλκάνια

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου του 2017 ιταλικά Typhoon πέταξαν μαζί με MiG-29 της Βουλγαρικής Αεροπορίας από τη βάση του Graf Ignatievo, στο πλαίσιο αποστολής «ενισχυμένης αεροπορικής αστυνόμευσης» (Enhanced Air Policing) του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Βρεθήκαμε εκεί!

F-104G από την ΠΑ στην EdA, Ένας «Αστρομαχητής» πάει Ισπανία

Η παραχώρηση παλαιών αεροσκαφών από μια αεροπορία σε άλλη όπως και δωρεές ή ανταλλαγές ανάμεσα σε μουσεία και οργανισμούς είναι συνηθισμένο γεγονός στο εξωτερικό. Όταν όμως συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι είδηση, και η Π&Δ ήταν παρούσα για να καταγράψει ένα τέτοιο συμβάν. Η υπόθεση αφορά τη μεταφορά ενός πρώην μαχητικού F-104G της ΠΑ στην Ισπανία για τις μουσειακές ανάγκες της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter