ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ρωσικό Υπ.Άμ: 600 τρομοκράτες που προήλθαν πλησίον της αμερικανικής βάσης al-Tanf κατάσχεσαν 2 κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια.

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Οκτ 2017 - 22:50
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogTo ρωσικό Υπ.Άμυνας προειδοποίησε κατά μιας απόπειρας να τορπιλιστεί η εκεχειρία στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ν της Συρίας όπου έσπευσαν 600 μαχητές και 2 κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας με φάρμακα.Η κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Deraa,στο νότο της Συρίας, προκαλεί έντονο προβληματισμό στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας τον  Igor Konachenkov, τρομοκράτες προερχόμενοι από συριακές τοποθεσίες  που είναι υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ κατάσχεσαν 2 κονβόι οχημάτων που μετέφεραν φάρμακα και είδη διατροφής προς τους οικισμούς  Hajime και Kahil.« Η ειρηνευτική διαδικασία στη ζώνη αποκλιμάκωσης στη Ν Συρία δύναται να τορπιλιστεί, και η ευθύνη θα βαρύνει τις ΗΠΑ » κατήγγειλε.

Σύμφωνα με τον ίδιο 600  »μαχητές » εγκατεστημένοι στο στρατόπεδο προσφύγων του  Rukban, που βρίσκεται κοντά στην παράνομη αμερικανική βάση του al-Tanf επί συριακού εδάφους , μπήκαν σε οχήματα παντός εδάφους, τη νύχτα της 2ας προς 3 Οκτώβρη μέσω του παλιού τελωνιακού περάσματος Tafas, στα ιορδανικά σύνορα στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Deraa.

«Από έναν πολλάκις αστείο διαγωνισμό συμπτώσεων, 2 αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν φάρμακα όσο και προιόντα διατροφής για τους ντόπιους μπήκαν σχεδόν την ίδια στιγμή στη ζώνη αποκλιμάκωσης», συνεχίζει ο Konachenkov.

 Σύμφωνα με τον ίδιο το α΄κονβόι με 30 τόνους φορτίο  μπήκε στην Hajime, και το β΄με 60 τόνους εισήλθε στο Kahil.«Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας και πρώτα απ΄όλα τα φάρμακα ξεφορτώθηκαν και βρίσκονται στα χέρια των μαχητών που προήλθαν από το al-Tanf», ανέφερε ο Konachenkov προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του οι οικισμοί βρίσκονται υποό τον έλεγχο δικτύων που κυριαρχούνται από την al-Nusra.sputnik

dimpenews.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter