ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Loading…

0

Ας δούμε κάποια δεδομένα που έχουμε σχετικά με τις τράπεζες, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κάποια συμπεράσματα:

Έχουμε αναμφισβήτητο δεδομένο ότι οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα ex nihilo (από το τίποτα) κατά την ώρα του δανεισμού.

Έχουμε επίσης ως δεδομένο ότι τα δάνεια δίνονται με βάση μία αναλογία με τις καταθέσεις που έχουν οι τράπεζες.

Έχουμε ακόμα ως δεδομένο ότι με «κόκκινα» δάνεια σε δυσμενή αναλογία με το κεφάλαιο και τις καταθέσεις τους, οι τράπεζες δεν μπορούν να χορηγήσουν δάνεια και επομένως να δημιουργήσουν νέο χρήμα. Επομένως, ούτε η αγορά δεν έχει χρήμα να δουλέψει, ούτε οι τράπεζες μπορούν να συμμετέχουν στην αγορά και να επιβιώσουν.

Έχουμε ακόμα ως δεδομένο ότι έπειτα από αυτό που συνέβη στις ελληνικές τράπεζες, με την απώλεια της εμπιστοσύνης του κοινού, με τα capital controls, με το φόβο για «κούρεμα» των καταθέσεων, με την φορολογία των τόκων, με τον κίνδυνο κατάσχεσης των καταθέσεων και με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα περάσουν δεκαετίας για να επανέλθουν οι καταθέσεις στις τράπεζες (και ιδίως ελληνικές καταθέσεις). Επομένως, θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να ξαναδημιουργήσουν χρήμα μέσω δανείων.

Είναι τέλος δεδομένο ότι ζούμε μέσα σε μία παγκοσμιοποίηση νεοφιλελευθερισμού, όπου τη ζωή καθορίζουν οι αγορές και κυρίως οι τράπεζες.

Με αυτά τα δεδομένα, αν θέλουμε να έχουμε ζωντανές τράπεζες και επομένως άφθονο χρήμα στην αγορά μέσω δανείων, τότε θα πρέπει, εκτός της άρσης των capital controls, αφενός να μηδενιστεί ή να ελαχιστοποιηθεί ο φόρος του τόκου των καταθέσεων, αφετέρου να επανέλθει το τραπεζικό απόρρητο έναντι πάντων, του κράτους συμπεριλαμβανομένου. Μόνο έτσι θα μαζευτούν δισεκατομμύρια στις τράπεζες, που αυτόματα θα μεταφραστεί σε άφθονο ζεστό χρήμα στην αγορά.

Με το να κυνηγάνε τα σπίτια και τις μικροεπιχειρήσεις ανθρώπων που τους κτύπησε βάναυσα η τεχνική κρίση, απλά δείχνουν σαν να θέλουν να μας εξοντώσουν εντελώς.

Φίλοι μου μη βαυκαλιζόμαστε και μην κλείνουμε τα μάτια μας στο τι ακριβώς κάνουν άλλα κράτη με το ζήτημα αυτό και που κουνούν και το δάκτυλο από πάνω.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο δρόμος της εθνικοποίησης των τραπεζών και του κρατικού ελέγχου της αγοράς.

Διαλέγετε και παίρνετε. Πάντως αυτό που κάνουμε τώρα είναι καταστροφή για τον ελληνικό λαό.

Πέτρος Χασάπης

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DIKTIOAGELIAS.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…

Το Triklopodia.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.
Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @triklopodia