ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το φόβο μας να ΄χετε.

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 20 Μαρ 2017 - 19:03
Loading...

Σχόλιο από τη Χριστίνα στην ανάρτηση :

Το Ξέσπασμα …Ταπί και ψύχραιμοι οι Έλληνες εντυπωσιάζουν με τη φαινομενική τους απάθεια.

Το ξέσπασμα πριν….. το τυφώνα θα είναι αυτό κύριοι.Ούτε καν καταιγίδα. Ο Έλληνας, ούτε κοιμισμένος, ούτε βολεμένος ούτε μοιρολάτρης είναι πλέον

Ο Έλληνας δεν κοιμάματε τον ύπνο του ηλίθιου.

Την Ύβρις – Άτη – Νέμεσις – Τίσις αυτή την συμπαντική νομοτέλεια την ξέρετε κύριοι;

Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων της αρχαιότητας, η οποία ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τον Ελληνισμό μέχρι τις ‘μέρες μας.

Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφέρεται με βίαιο, απρόσεκτο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες, τους νόμους του Κράτους και κυρίως όταν αυτή η υβριστική συμπεριφορά του αντανακλάται πάνω στους άλλους ανθρώπους -όπου άγραφοι ηθικοί νόμοι επιβάλλουν όρια στην ανθρώπινη δράση – τότε θεωρείται κύριοι ότι αυτός ο κάποιος (όπου κάποιος, βλέπε ανθέλληνες πολιτικούς της πατρίδας μας και ΕΕ) διαπράττει «ὓβριν».

Έτσι λοιπόν και οι δήθεν φίλοι μας, όσοι θέλουν να μας σώσουν έχουν γίνει αλαζόνες (Υβριστές), έχουν περάσει σε πράξεις ανόσιες, προσβλητικές αλλά και απροσεξίας (Άτις) για τις οποίες η θεία δίκη (Νέμεσις) επιλαμβάνεται της τιμωρίας η οποία θα οδηγήσει στην καταστροφή τους (τίσις)

Η Ύβρις – Άτη – Νέμεσις – Τίσις που είχε ως σκοπό την ισορροπία και την αρμονία στην ζωή των ανθρώπων, αυτή πλέον δεν υφίσταται στις μέρες μας.

Ο Έλληνας αντιστέκεται αυτή την στιγμή με ότι δύναμη του έχει απομείνει, αλλά έχετε ήδη κάνει ένα μεγάλο λάθος.Έχετε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες σας και σας έχει τυφλώσει η δήθεν φαινομενική νίκη σας πάνω απ το πεσμένο σώμα του Έλληνα. Νομίζετε ότι τον έχετε ισοπεδώσει ψυχικά και σωματικά αλλά «πλανάσθε πλάνην οικτράν» κύριοι.Ο Έλληνας γνωρίζει σήμερα πολύ καλύτερα, απ΄όσο άλλοτε, ποίες είναι εκείνες οι ηθικές δυνάμεις που τον κράτησαν ζωντανό και τις έχει επαναφέρει ξανά στο υποσυνείδητό του, είναι γραμμένες στο DNA του.

Φιλοπατρία, αγωνιστικό σθένος, θρησκευτική πίστη, εθνική ενότητα, φιλοτιμία, είναι όλα αυτά που τον κράτησαν ζωντανό και θα τον αναγεννήσουν πάλι.

Αντιστεκόμαστε λοιπόν στον όλον αυτό αχταρμά, και προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μεγαλώσουμε και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με ιδέες, αξίες και ιδανικά, μελετάμε μαζί τους και διορθώνουμε τα κακώς κείμενα της ιστορίας μας, δεν τα αφήνουμε βορά στα νύχια των αρπακτικών του κάθε ανιστόρητου και πουλημένου πολιτικού.Τα μαθαίνουμε να αγαπούν την Ελλάδα και προπάντων τους λέμε να μην φύγουν στο εξωτερικό να μην εγκαταλείψουν την εστία τους, τους βωμούς των προγόνων τους. Τα ιερά και τα όσια «Υπέρ βωμών και εστιών» στην αρχαιότητα, «υπέρ πίστεως και πατρίδος» στα νεώτερα χρόνια γι αυτά αγωνίστηκε πάντοτε ο λαός μας.

Αυτές οι ηθικές δυνάμεις ήταν που κράτησαν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ δυνατό και το Εθνικό μας Φρόνημα αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων.Μόνο και εφόσον θα διατηρήσουμε τις ηθικές μας αυτές δυνάμεις, θα προχωρήσουμε σαν έθνος προς τα εμπρός κι απευθυνόμενοι προς τους προγόνους μας θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε το λόγο των θαυμάσιων Λακεδαιμονίων εφήβων : «Ἄμμες δέ γ’ ἐσόμεθα πολλῷ κάρρονες».(Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι).

Νομίζετε ότι μας έχετε νικήσει, γελάτε και χορεύεται γύρω απ΄το πληγωμένο σώμα της Ελλάδας μας αλλά…..γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και μεις την τελευταία μας, κίνηση και την τελευταία μας κουβέντα δεν την έχουμε πει.Τον Φόβο μας να έχετε.Την πληγωμένη μάνα να φοβάστε (που κρύβει μέσα της θυμό) που της πήραν το παιδί της και όχι την πεινασμένη. Σε αυτή την θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μας. Μετράει και γλύφει τις πληγές της.

Ως γονείς λοιπόν έχουμε ιερό καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να τα γαλουχήσουμε σωστά αλλά και ως πολίτες αυτής της χώρας άμα χρειαστεί και την ζωή μας ακόμα θα δώσουμε και δεν θα την εγκαταλείψουμε.Κύριοι, ο λαός επειδή δεν μιλά νομίζετε ότι κοιμάται; Κάνετε μέγα λάθος, περιμένουμε εκείνη την ώρα που θα μας χρειαστεί η πατρίδα και ως άλλος Λεωνίδας θα σταθούμε στο ύψος μας.

Φυλάμε Θερμοπύλες κύριοι και όταν χρειαστεί θα προτάξουμε τα στήθη μας στις ορδές των Βαρβάρων. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».Αυτό μόνο να θυμάστε.Το φόβο μας να ΄χετε.

Το Ξέσπασμα …Ταπί και ψύχραιμοι οι Έλληνες εντυπωσιάζουν με τη φαινομενική τους απάθεια.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter