ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Loading…

0

Θέμα: “ Η διεύρυνση του φιλοσοφικού ορίζοντος και το στοχάζεσθαι επί διακριτών πεδίων φιλοσοφικού ενδιαφέροντος: μεταξύ λόγου και παραλόγου”

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2017

Λέσχη Φίλων του “ΕΝΕΚΕΝ”

Προξένου Κορομηλά 37

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα έχει διευρυνθεί ο ορίζοντας των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η φιλοσοφική στόχαση. Ο ρόλος των φυσικών επιστημών και της εξέλιξής τους είναι καταλυτικός και για το ίδιο το φιλοσοφείν. Είναι πλέον σαφές ότι η εποχή των μεγάλων συστημάτων και της σύλληψης της εποχής ενός εκάστου φιλοσόφου σε ιδέες έχει παρέλθει. Η φιλοσοφία, ως ακαδημαϊκή δραστηριότητα, ακολουθεί το παράδειγμα της επιστήμης και επικεντρώνει το βασικό αναστοχαστικό ενδιαφέρον της σε μεμονωμένα πεδία του στοχάζεσθαι. Ωστόσο, τα νήματα, τα οποία την συνδέουν με το “χθες” δεν χάνονται και τα βασικά κείμενα του παρελθόντος συνεχίζουν να αποτελούν σημεία αναφοράς. Η εντατική ενασχόληση μαζί τους αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συμβολές της “μισθοφόρου φιλοσοφίας”.

Είσοδος ελεύθερη- ώρα 20.30

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DIKTIOAGELIAS.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…

Το Triklopodia.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.
Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @triklopodia