ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ Τ-90 (VIDEO+PHOTO)

Τα ρωσικά άρματα  T-90,ται οποία θα παραδοθούν στον ιρακινό στρατό, θα είναι σε θέση να καταστρέψουν απομακρυσμένους στόχους σε πεδία μάχης οπώς αυτα του Ιράκ και της Συρίας, δήλωσε στο Σπούτνικ ο ρωσικός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Μουρακόφσκι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία και το Ιράκ έχουν συμφωνήσει για την παράδοση μιας “μεγάλης παρτίδας” εκσυγχρονισμένων αρμάτων T-90MS.

“Είναι σημαντικό συμβόλαιο για μια μεγάλη παρτίδα. Δεν μπορώ να δώσω τον ακριβή αριθμό, αλλά ο αριθμός των αρμάτων είναι υψηλός”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Κοζίν στην ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Νωρίτερα, ο αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας Uralvagonzavod δήλωσε ότι η πρώτη αποστολή 73 αρμάτων προβλέπεται να παραδοθεί φέτος. Το T-90MS είναι η πιο πρόσφατη έκδοση εξαγωγής του άρματος T-90AM που χρησιμοποιεί τους ίδιους τύπους πυρομαχικών όπως το T-90.

Μιλώντας στον Σπούτνικ, ο ρωσικός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Μουρακόφσκι παρατήρησε ότι «τα πεδία μάχης του Ιράκ και της Συρίας είναι περιοχές ερήμου και ένα μεγάλο εύρος ανοιχτών χώρων».

“Το T-90 χρησιμοποιεί ήδη με επιτυχία κατευθυνόμενους πυραύλους που εκτοξεύονται μέσω του πυροβόλου · από την άποψη αυτή, ένα βλήμα υψηλής ακρίβειας με απόσταση έως και πέντε χιλιομέτρων μπορεί να περιγραφεί ως ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας από το Τ-90’s», δήλωσε ο Μουρακόφσκι.

“Προς το παρόν δεν υπάρχουν στόχοι στο πεδίο της μάχης που τα ρωσικά άρματα [T-90] δεν θα μπορούσαν να καταστρέψουν. Αν βρεθεί ο στόχος, θα καταστραφεί”, πρόσθεσε ο Murakhovsky, αναφερόμενος σε μονάδες του  εχθρού, οχήματα που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτα τα άρματα «ανταποκρίνονται στις βασικές απαιτήσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων» και γι ‘αυτό το Τ-90 είναι ενα άρμα επιλογής για τους στρατούς πολλών χωρών. Ο Μουρακόφσκι μίλησε για τα ρωσικα άρματα T-90 ως “εξαιρετικά αξιόπιστα, πολύ προστατευμένα και εύκολα στον χειρισμό οχήματα”.

Αναμφισβήτητα και ένας άλλος Ρώσος εμπειρογνώμονας ο Ντμίτρι Λιτόφκιν, ο οποίος σε συνέντευξή του με το Σπούτνικ περιέγραψε το Τ-90 ως «το πιο σύγχρονο ρωσικό πολεμικό άρμα που μπορεί να καταστρέψει όλους τους τεθωρακισμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων εχθρικών αεροπλάνων».

Η Litovkin εξύμνησε ειδικά τον ισχυρό κινητήρα αλλα και την ευελιξία και την κινητικότητα που διακατέχει το T-90. Καθώς το συγκεκριμένο όχημα  έχει προσαρμοστεί για να λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όπως είναι αυτές της ερήμου, της τούνδρας αλλα  και το βάλτο έδαφος, σύμφωνα με τον ίδιο.

Είπε ότι ο ιρακινός στρατός έκανε μια λογική επιλογή, δεδομένου ότι τα σοβιετικά άρματα είχαν ήδη υπηρετήσει στο ιρακινό στρατό για πολλά χρόνια.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατιωτικός αναλυτής Ιγκόρ Κοροτσένκο δήλωσε στον Σπούτνικ ότι τα άρματα Τ-90 έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά από τον Συριακό στρατό και ανταποκρίθηκαν άψογα, ακόμα και όταν δέχθηκαν επίθεση με προηγμένα Αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικά όπλα.

“Το γεγονός ότι ένα Τ-90 μπορεί να επιβιώσει από αυτές τις βολές, να επιβιώσει το πλήρωμά του, και να εξακολουθεί να είναι λειτουργικό, ελήφθη υπόψη από την πλευρά του Ιράκ”, πρόσθεσε ο Κοροτσένκο.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο triklopodia@hotmail.gr
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "triklopodia@hotmail.gr" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Next Post

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Triklopodia