ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Παγκόσμια πρωτιά στη θεραπεία της κύστης κόκκυγα με λέιζερ!

ΥΓΕΙΑ - 17 Ιούλ 2017 - 23:00

Ελληνική είναι η πρώτη παγκόσμια δημοσίευση σε επιστημονικό ιατρικό περιοδικό σχετικά με την θεραπεία της κύστης κόκκυγα με radial ίνα 360ο (τεχνική Alpha). Η τεχνική αυτή που αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε αρχικά από Γερμανούς και Ισραηλινούς χειρουργούς αναπτύχθηκε, βελτιώθηκε από τον Δρ. Δημήτρη ΦιλίππουΔιευθυντή Χειρουργό και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος και πρόσφατα παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως

τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου. Πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ActaChirourgica Belgica δημοσιεύτηκαν στα πλαίσια του γόνιμου επιστημονικού διαλόγου οι τεχνικές παράμετροι και βελτιώσεις της μεθόδου, καθώς επίσης και τα πρόδρομα αποτελέσματα. Η τεχνική αυτή με τις βελτιώσεις χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των ορθοπρωκτικών (περιεδρικών) συριγγίων.

Doctor and patient handshake close-up at the clinic.

Η κύστη κόκκυγα ή τριχοφωλεϊκό συρίγγιο, αποτελεί μία από τις συνηθισμένες παθήσεις ιδιαίτερα στους άνδρες ηλικίας 15-60 ετών. Συνήθως εκδηλώνεται ως μικρή ανώδυνη διόγκωση της στον υποδόριο ιστό της ιεροκοκκυγικής περιοχής, αλλά μπορεί επίσης να σχηματίσει μια μεγάλη επώδυνη φλεγμονώδη μάζα, με ερυθρότητα, οίδημα και εκροή πύου (απόστημα). Όταν η φλεγμονή εξελιχθεί και η νόσος μείνει χωρίς αντιμετώπιση, τότε η περιοχή γίνεται έντονα ερυθρή, διογκώνεται, γίνεται σκληρή και οιδηματώδης, ενώ συχνά εκρέει πύον το οποίο είναι εξαιρετικά δύσοσμο. Σε ορισμένους ασθενείς με βαριά φλεγμονή μπορεί να παρουσιαστούν και άλλα συμπτώματα όπως πυρετός, κακουχία και ναυτία. Η αιτία που ενεργοποιεί συνήθως το πρόβλημα είναι η δράση διαφόρων ορμονών, η έντονη τριχοφυΐα, η μηχανική τριβή των παρακείμενων ιστών και η φλεγμονή. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι είναι δυνατό να σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου είναι η ασχολία, το οικογενειακό περιβάλλον και η παχυσαρκία.

            Η θεραπεία της είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και συνίσταται στη χειρουργική αφαίρεση της κύστης και των συριγγίων της, ενώ η περιοχή υποβάλλεται σε καθημερινές αλλαγές μέχρις ότου επουλωθεί και κλείσει το τραύμα. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό είναι επώδυνο και δημιουργεί σημαντική ταλαιπωρία για τον ασθενή.Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα. Η θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι η μελλοντική θεραπεία.       

Με τη σύγχρονη πρωτοποριακή τεχνική θεραπείας της κύστης κόκκυγα με λέιζερ, την οποία τροποποίησε και δημοσίευσε ο Δρ. Δημήτρης Φιλίππου, πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο (τεχνικήAlpha), επιτυγχάνεται η θεραπεία της κύστης κόκκυγα σε λίγα λεπτά, χωρίς τομές ή ανοίγματα (σε αντίθεση με την ενδοσκοπική τεχνική), αναίμακτα, χωρίς πόνο, δεν απαιτείται νοσηλεία, και το βασικότερο – δεν απαιτούνται αλλαγές μετεγχειρητικά.

Πλέον μπορούμε  να μιλάμε για οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα και των υποτροπών αυτής, με μία εντελώς καινούργια ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση Laser. Η τεχνική αυτή επιτρέπει με φωτοθερμική διαδικασία και χωρίς αφαίρεση (κόψιμο) ιστού την επιτυχή αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγαΓια την τεχνική χρησιμοποιείται ένα ειδικό σύγχρονο τελευταίας γενιάς χειρουργικό διοδικό laser o ΝΕΟv)σε συνδυασμό με ειδικές ίνες εκπομπής της ενέργειας που εκπέμπουν την ακτινοβολία σε 360ο. Ο ειδικός σχεδιασμός των ινών αυτών επιτρέπει και διασφαλίζει την ομοιόμορφη και ασφαλή εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστεως. Η εφαρμογή της ακτινοβολίας στο εσωτερικό της κύστης έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τοιχώματος, το οποίο συρρικνώνεται και ουλοποιείται, χωρίς αιμορραγία, πόνο και χωρίς την ανάγκη αλλαγών.

            Πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγα με λέιζερ.

            Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας της κύστης κόκκυγα με διοδικό λέιζερ και radial ίνα 360ο είναι πολλά και προφανή.

 

      Όπως αναφέρεται στη δημοσίευσή του Δρ. Δημήτρη Φιλίππου, η οποία είναι από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως γενικά και η πρώτη ειδικά για την τεχνική Alpha, η νέα αυτή τεχνική είναι ασφαλής, γρήγορη, αποτελεσματική, άνετη για τον ασθενή, αναίμακτη, ανώδυνη και φαίνεται ότι αποτελεί μία πολύ ελπιδοφόρα και πολλά υποσχόμενη τεχνική, η οποία θα ανακουφίσει χιλιάδες ασθενών.

www.filippou-surgery.gr

xeirourgikh.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter