ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Assange έγινε πολίτης του Εκουαδόρ

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιαν 2018 - 15:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blog© RIA Novosti / Alex Maknotonι  Ο ιδρυτής του Wikileks Julian Assange. Φωτογραφία αρχείου
MEXICO CITY, 11 Ιανουαρίου – πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο ιδρυτής της δικτυακής πύλης του WikiLeaks, Julian Assange, απευθύνθηκε στις αρχές του Ισημερινού για την πολιτογράφηση και έχει ικανοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ανέφερε την Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Maria

Fernanda Espinosa.

Στη συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε σε διαδύκτιο, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο Ισημερινός διέθεσε αυτές τις εξουσίες για την καλύτερη προστασία του ατόμου που έχει απευθυνθεί γι ‘αυτό. Επίσης, η Υπουργός ανέφερε ότι ο Εκουαδόρ έκανε έκκληση στη Μεγάλη Βρετανία να παράσχει  διπλωματικό καθεστώς στον Assange, ωστόσο το Λονδίνο αρνήθηκε.

Ο Assange από το 2012 βρίσκεται στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο – τότε έχει απευθύνει έκκληση στις αρχές του Ισημερινού για πολιτικό άσυλο εξαιτίας των ανησυχιών του  για την έκδοση των σουηδικών αρχών στις ΗΠΑ σε σχέση με τις δραστηριότητές του στο WikiLeaks. Πρόσφατα η Assange διατηρούσε επαφή με τον έξω κόσμο, συμπεριλαμβανομένου, μέσω του Twitter, όπου δημοσίευε τακτικά τα σχόλια του .

Νωρίτερα, η Υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να παρέχει προστασία στην Assange, αλλά σκοπεύει να αναζητήσει ενδιάμεσους για την επίλυση της  κατάστασης γύρω από το ότι είναι φυγόδικος.
RIA Novosti, 11.01.2018

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter