ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Εγκαταλείπουν» τον Ερντογάν οι στρατηγοί του – Πανικός στον τουρκικό Στρατό

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Αυγ 2017 - 22:30
Loading...

«Πανικός» και αντιδράσεις επικρατούν στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας,

καθώς υψηλόβαθμα στελέχη υποβάλλουν σωρηδόν τις παραιτήσεις τους, διαφωνώντας με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις προαγωγές στο Στρατό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η νέα αυτή ένταση δημιουργήθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης για τις προαγωγές του Στρατού, οι οποίες και οδηγούν σε ρήξη με την πολιτική ηγεσία. Οι έντονες παρεμβάσεις του Ερντογάν για το ποιοι θα προαχθούν ή μετατεθούν ή αποστρατευθούν αλλάζει άρδην  τα δεδομένα στις κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας και που σε συνδυασμό με τις εκκαθαρίσεις, τις διώξεις  και τα βασανιστήρια όσων συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έχει προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει στοιχεία ότι ο Ερντογάν όχι μόνο ήταν ενήμερος για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά το χρησιμοποίησε σαν αφορμή για να πραγματοποιήσει τις ήδη προγραμματισμένες εκκαθαρίσεις και να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς καθαρά Ερντογανικό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι περίπου 10 στρατηγοί, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες ώρες διοικούσαν κρίσιμης σημασίας μονάδες του τουρκικού στρατού, παραιτήθηκαν από τα αξιώματα και τα καθήκοντα τους.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι από αυτές έχουν γίνει αποδεκτές οι επτά παραιτήσεις και ότι  δεν έχουν καμία σχέση με τις αποφάσεις για τις προαγωγές στον στρατό.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην ήδη τεταμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αλλαγή καθηκόντων του  στρατηγού Ζεκαϊ Άκσακαλλι. Ο συγκεκριμένος στρατηγός ήταν ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του στρατού κάτω από τις διαταγές του οποίου πραγματοποιήθηκε η εισβολή στη Βόρεια Συρία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο στρατηγός Άκσακαλλι αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του από τις ειδικές δυνάμεις κατέθεσε την παραίτηση του. Στην συνέχεια, με την παρέμβαση της ηγεσίας του στρατού και της κυβέρνησης, ο ίδιος παρέμεινε στον τουρκικό στρατό, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημόσια  ότι στον στρατό δεν υπάρχουν απογοητεύσεις και θυμοί.
el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter