ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκπληκτικές Φωτογραφίες: Πώς θα φαινόταν ο ουρανός αν άλλοι πλανήτες αντικαθιστούσαν το φεγγάρι…

Loading…

0

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης και πρώην υπάλληλος της NASA που ειδικεύεται στην απεικόνιση των αστρονομικών θεμάτων Ron Miller έχει δημιουργήσει μια σειρά από εικόνες για το πώς ο ουρανός θα φαινόταν από τη Γη, αν άλλοι πλανήτες βρισκόταν πιο κοντά.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ως αναφορά μια φωτογραφία της Σελήνης (στην πρώτη εικόνα) και έβαλε στη θέση της τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση των 384.400 χιλιομέτρων που υπάρχει μεταξύ του πλανήτη μας και του φυσικού δορυφόρου της,έτσι ώστε να δίνει μια καλύτερη ιδέα του μεγέθους τους.

Οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν ότι ο Δίας και ο Κρόνος θα κυριαρχούσαν στον ουρανό, ο Άρης θα ήταν περίπου διπλάσιος από το μέγεθος της Σελήνης και ο Ερμής θα ήταν μόνο ελαφρώς μεγαλύτερος από τη Σελήνη.

Σύμφωνα με τον δημιουργό των εικόνων, Ron Miller, ο στόχος του ήταν να δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για τους πλανήτες που μας περιβάλλουν στο ηλιακό σύστημα: «Για πολλούς ανθρώπους οι πλανήτες είναι μόνο μια ασαφής έννοια. Ήθελα να δείξω στον κόσμο πόσο καταπληκτικοί είναι οι πλανήτες και πόσο θα επηρέαζαν το τοπίο», είπε ο καλλιτέχνης, στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

1) Κανονική προβολή της Σελήνης από τη Γη.

2)Ο Ερμής θα ήταν μόνο ελαφρώς μεγαλύτερος από τη Σελήνη.

3) Αν η Αφροδίτη είχε αντικαταστήσει τη Σελήνη, ο νυχτερινός ουρανός θα ήταν τόσο φωτεινός όσο την ημέρα. Ο δεύτερος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα θα ήταν 3,5 φορές μεγαλύτερος από το φυσικό μας δορυφόρο.

4) Αν, αντίθετα, βλέπαμε στη θέση της Σελήνης τον Άρη, ο κόκκινος πλανήτης θα φαινόταν δυο φορές μεγαλύτερος από τον φυσικό μας δορυφόρο, την Σελήνη.

5) Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης στο Ηλιακό Σύστημα. Αν τον βλέπαμε στη θέση της Σελήνης, θα εμφανιζόταν σε ένα μέγεθος 40 φορές μεγαλύτερο από τη Σελήνη.

6) Αν αντί για την Σελήνη βλέπαμε τον Κρόνο, αυτός ο πλανήτης θα εμφανιζόταν 35 φορές μεγαλύτερος από τη Σελήνη.

7) Ο Ποσειδώνας θα ήταν 14 φορές μεγαλύτερος από τη Σελήνη.

8) Ο Ουρανός θα ήταν περίπου στο ίδιο μέγεθος του Ποσειδώνα.

RT
Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ DIKTIOAGELIAS.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…

Το Triklopodia.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.
Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @triklopodia