ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Τουρκικές Ασκήσεις-Πρόκληση!!!

ΕΘΝΙΚΑ. - 13 Απρ 2017 - 10:50
Loading...

Την ώρα που ξεκινά η νέα προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις και η τουρκική πλευρά καλεί τους Ελληνοκύπριους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να προωθήσουν «κουλτούρα ειρήνης», δεν είναι μόνο η απαγόρευση της θρησκευτικής λειτουργίας του Επιταφίου στον Άγιο Εξορινό, που προκαλεί.

Είναι που, ταυτόχρονα, η τουρκική πολεμική αεροπορία και το λεγόμενο «υπουργείο Μεταφορών» του κατοχικού καθεστώτος, δέσμευσαν παράνομα με πέντε διαδοχικά ΝΟΤΑΜ, μεγάλης έκτασης περιοχές του FIR Λευκωσίας, που ξεκινούν από τα ανατολικά όρια του FIR στον Απόστολο Αντρέα και φτάνουν μέχρι και τα δυτικά του όρια με την Ελλάδα, κοντά στο Καστελόριζο, για ασκήσεις «έρευνας – διάσωσης».

Ξεκίνησαν προχτές και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 26 Απριλίου. Οι ασκήσεις προκαλούν αναστάτωση στις πτήσεις ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς δημιουργούν και παρεμβολές στην ομαλή διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, παρεμβαίνοντας σε δύο αεροδιαύλους πυκνής αεροπορικής κίνησης, ενώ η «άσκηση έρευνας και διάσωσης», που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου εντός του FIR Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια ακριβώς περιοχή που «δεσμεύτηκε» από την Τουρκία με την επίκληση «ασκήσεων έρευνας και διάσωσης» τον περασμένο Ιανουάριο κατά τις μέρες της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό.

Εξάλλου, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις με δέσμευση και του ανάλογου εναέριου χώρου και στον Κόλπο της Μόρφου, σε περιοχή που αρχίζει από την Αγία Ειρήνη και φτάνει μέχρι και το ύψος του Λουτρού και του Λιμνίτη. Από τη Χάρτζια μέχρι την Αγκαστίνα, όπως και στον Κόλπο της Μόρφου γίνονται και ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει δικά του ΝΟΤΑΜ, με τα οποία ενημερώνει τις επηρεαζόμενες πτήσεις και τις καλεί να διατηρούν επαφή με τους νόμιμους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας. Οι κυβερνήτες πτήσεων καλούνται να είναι προσεκτικοί και να διατηρούν συνεχή επαφή με τη Λευκωσία.
hellasforce.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter