ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γεμίζει βάσεις των ΗΠΑ η Ελλάδα: Μεταστάθμευση αμερικανικών UAVs και UCAVs σε Λάρισα και Ανδραβίδα – Θα πάρουμε ανταλλάγματα ή…

ΕΘΝΙΚΑ. - 10 Νοέ 2017 - 8:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blog… μόνο καλές προθέσεις;

Η Ελλάδα γεμίζει αμερικανικές βάσεις. Μετά την Αλεξανδρούπολη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση ελικοπτέρων, έρχεται η σειρά των αεροπορικών βάσεων στη Λάρισα και στην Ανδραβίδα, οι οποίες θα

φιλοξενήσουν αμερικανικά UAVs και UCAVs από την οποία θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν ξανά κλιμάκιο του Αμερικανικού Στρατού στην Ελλάδα και επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά τις αεροπορικές βάσεις σε Λάρισα και Ανδραβίδα. Ήταν η τελική επιθεώρηση από την οποία κατέληξαν ότι αυτές είναι οι πιο κατάλληλες για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το κλιμάκιο των 25 Αμερικανών έκρινε πώς η Σκύρος που ήταν επίσης υποψήφια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας. Αυτό σίγουρα δεν είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και ειδικότερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επιθυμούσε να υπάρχει αμερικανική παρουσία στο νησί και γενικά στο Αιγαίο.

Η παρουσία αμερικανικών UAVs σ΄ ένα νησί όπως η Σκύρος θα δημιουργούσε άλλες συνθήκες ασφαλείας. Οι Αμερικανοί όμως φαίνεται ότι δεν θέλουν να ΄χουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην ελληνοτουρκική καθημερινή «σύγκρουση» στο Αιγαίο. Αν μετέφεραν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σκύρο θα έπρεπε να ασφαλίσουν και μία τεράστια περιοχή γύρω από το νησί.

Το γεγονός ότι οι αεροπορικές βάσεις της Λάρισας και της Ανδραβίδας επιλέγονται από τους Αμερικανούς για χρήση μεταστάθμευσης UAVs και πιθανός UCAVs έρχεται σε συνέχεια της επιβεβαίωσης από τον ίδιο τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ της κατασκευή στρατιωτικής αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων.

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε Συνέδριο με την ονομασία «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» , τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και επισήμανε τις βλέψεις των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο» είπε ο Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να το χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων».

Είχε τονίσει επίσης ο ίδιος ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ναι μεν στρατιωτική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς όμως βέβαια να αναφέρει τον λόγο ο οποίος αφορά σαφώς τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου από τις τυχόν τυχάρπαστες , κατά τους Αμερικανούς, επιδιώξεις του Ερντογάν σε σχέση πάντα με την συνεργασία του με την Ρωσία αλλά και το έλεγχο του αγωγού ΤΑΡ.

Είναι διάχυτες λοιπόν οι σκοπιμότητες των Αμερικανών για τις βάσεις που θέλουν στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει φανεί ακόμη αν η Ελλάδα κερδίζει κάτι απ’ αυτή την πλήρη παράδοση των εδαφών της και των βάσεων της για τη φιλοξενία αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία σαφής πληροφορίες ότι παίρνουμε και εμείς κάτι. Παράδοση άνευ όρων;

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter