ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Υπάρχει ο πλανήτης Νιμπίρου ή 9ος πλανήτης;

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 20 Οκτ 2017 - 7:15
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΕρευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανακάλυψαν στοιχεία που μπορεί να ρίξουν φως στην ύπαρξη του ασαφούς κόσμου πέρα από τον Ποσειδώνα.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο «πλανήτης 9» υπάρχει εξαιτίας του τρόπου συμπεριφοράς ορισμένων

φαινομένων του χώρου, γνωστά σαν Trans-Neptunian Objects (TNOs). Οι θεωρητικοί συνομωσίας, εν τω μεταξύ, πιστεύουν ότι η NASA διατηρεί την ύπαρξη του Πλανήτη 9  μυστική, επειδή βρίσκεται σε μια πορεία σύγκρουσης με τη Γη, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκμηδένιση μας.
Η έρευνα της Juliette Becker και της ομάδας της δείχνει ότι η απάντηση στην ύπαρξη του» Planet 9″ έγκειται στη ζωή των TNO.

Μικρότερα από τον πρώην πλανήτη Πλούτωνα, τα TNO είναι βραχώδη αντικείμενα που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο, σε μεγαλύτερη απόσταση από τον Ποσειδώνα, τον γίγαντα αερίων στην άκρη του ηλιακού συστήματος. Μερικοί αστρονόμοι λένε ότι για να μπορούν οι ΤΝΟ να καταλάβουν τις τρέχουσες τροχιές τους, πρέπει να ήταν στο ηλιακό σύστημα για περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια.
Άλλοι πιστεύουν, ωστόσο, ότι σε αυτό το τεράστιο χρονικό διάστημα ορισμένοι από αυτούς τους ΤΝΟ θα πρέπει είτε να έχουν καταρρεύσει σε άλλο πλανήτη, να έχουν εκτοξευθεί στον ήλιο ή να έχουν πεταχτεί σε βαθύ χώρο από τη βαρυτική δύναμη άλλων πλανητών.
Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σύνολο προσομοιώσεων υπολογιστών, η Becker αποκάλυψε δύο νέα στοιχεία σχετικά με τους TNO.
Υπάρχει ο πλανήτης Νιμπίρου ή 9ος πλανήτης; - Εικόνα1
Πρώτον, οι ερευνητές δημιούργησαν μια προσομοίωση του Πλανήτη 9, που πιθανότατα θα προκαλούσε το ηλιακό μας σύστημα να φανεί όπως τώρα, εμποδίζοντας την καταστροφή ή την εξόρυξη του TNO στο διαστρικό χώρο.

Δεύτερον, η προσομοίωση προέβλεψε ότι υπάρχει μια διαδικασία που ονομάζεται ‘resonance hopping’ με την οποία ένα TNO αναπηδά ανάμεσα στις σταθερές τροχιές. Η ανίχνευση του συντονισμού μπορεί να εμποδίσει την απομάκρυνση των ΤΝΟ από το ηλιακό σύστημα.

Σε κάθε προσομοίωση, η ομάδα εξέτασε διαφορετικά σενάρια για τον πλανήτη 9, για να μελετήσει εάν αυτή η έκδοση του πλανήτη, γεμάτη με τις βαρυτικές δυνάμεις του, είχε σαν αποτέλεσμα το ίδιο ηλιακό σύστημα που έχουμε σήμερα.

«Από αυτό το σύνολο προσομοιώσεων διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προτιμώμενες εκδόσεις του Planet Nine, που καθιστούν το TNO σταθερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι αυξάνει ουσιαστικά την πιθανότητα να υπάρχει το ηλιακό μας σύστημα όπως συμβαίνει», δήλωσε η Becker.
«Μέσω αυτών των προσομοιώσεων υπολογιστών, καταφέραμε να προσδιορίσουμε ποια υλοποίηση του Πλανήτη Εννέα δημιουργεί το ηλιακό μας σύστημα – το όλο προειδοποιητικό στοιχείο είναι εδώ, αν ο Πλανήτης Εννέα είναι πραγματικός», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές επίσης εξέτασαν τον τροχιακό συντονισμό των TNOs με τον» Planet 9″, το οποίο συμβαίνει όταν «τα αντικείμενα σε ένα σύστημα εκτελούν περιοδικά δυνάμεις βαρύτητας το ένα πάνω στο άλλο, που προκαλούν την ευθυγράμμιση των αντικειμένων με ένα σχέδιο».

Η Μπέκερ και η ομάδα της, διαπίστωσαν ότι μερικές φορές ο Ποσειδώνας θα χτυπήσει ένα ΤΝΟ από την αντήχηση του αλλά, αντί να τον στείλει σε μια πορεία σύγκρουσης με τον ήλιο, κάτι – ίσως ο Πλανήτης 9 – το συλλαμβάνει και το «περιορίζει σε διαφορετικό συντονισμό».
«Ο απώτερος στόχος θα ήταν να δούμε απευθείας τον Πλανήτη Εννέα – να τραβήξουμε ένα τηλεσκόπιο, να το δείξουμε στον ουρανό και να δούμε το ανακλώμενο φως από τον ήλιο που αναπηδά από τον Πλανήτη Εννέα», δήλωσε η Becker.

«Δεδομένου ότι δεν το έχουμε κατορθώσει να τον βρούμε, παρά τους πολλούς που τον αναζητούν, είμαστε κολλημένοι με αυτό το είδος έμμεσων μεθόδων.»
https://www.rt.com/news/407068-planet-9-new-evidence/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:  corfiatiko.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter