ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει πιο ενεργά την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Συρίας

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Φεβ 2018 - 13:30
Loading...

Η Κίνα στο εγγύς μέλλον θα διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στη μεταπολεμική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Συρίας, το Πεκίνο θα αυξήσει τη βοήθεια στη νόμιμη κυβέρνηση της  Δαμασκού, δήλωσε ο Κινέζος Πρέσβης στη Συρία Qi Qianjin.

Ο Κινέζος διπλωμάτης δήλωσε ότι έχει έρθει η στιγμή να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Συρίας, η οποία είναι εξασθενημένη από τα χρόνια των ένοπλων συγκρούσεων στη χώρα. Ο Πρέσβης τόνισε ότι η Κίνα θα διαδραματίσει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, παρέχοντας περισσότερη βοήθεια στον Συριακό λαό και τη νόμιμη κυβέρνηση, τόνισε ο διπλωμάτης,  όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Κίνα έκανε πολλές δωρεές στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης  στη Συρία. Για παράδειγμα, πρόσφατα η Κίνα έστειλε κεφάλαια για να εξοπλίσει το τμήμα ασθενοφόρων του νοσοκομείου Al-Muwasat στη Δαμασκό. Ο Κινέζος Πρεσβευτής επισκέφθηκε αυτή την ιατρική εγκατάσταση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Ο διπλωμάτης ελπίζει ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των ιατρικών συνθηκών για τους κατοίκους της περιοχής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι ο στενότερος εταίρος της Ρωσίας, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έχει μια άνευ προηγουμένου καλή σχέση με τη Ρωσία. Νωρίτερα, οι κινεζικές αρχές, ενημερώνει το Ura.ru [1], ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν σε ένα από τα ελπιδοφόρα έργα στην Αρκτική μαζί με τη Ρωσία.
Η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει πιο ενεργά την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Συρίας - Εικόνα1

Συντάκτης: Taisiya Grigoryeva

Συρία [2] Κίνα [3] Ρωσία [4] Δαμασκός [5]

https://nation-news.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter