ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Μάθετε πρώτα τουρκικά και μετά ελληνικά»

ΕΘΝΙΚΑ. - 13 Σεπ 2017 - 14:00
Loading...

Κήρυγμα μισαλλοδοξίας και ανθελληνικών μηνυμάτων από Τούρκους δασκάλους στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης

Σε ένα κήρυγμα μισαλλοδοξίας και τουρκικού φανατισμού στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης προχώρησαν δάσκαλοι του «Τουρκικού Συλλόγου Δασκάλων», όπως προσδιορίζονται και οι οποίοι βεβαίως λαμβάνουν γραμμή από το προξενείο της Κομοτηνής.

Με αφορμή την νέα σχολική χρονιά δημοσίευσαν ένα μήνυμα στο οποίο τονίζουν την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα μειονοτικά σχολεία (προφανώς γιατί εκεί γίνεται η κατήχηση) και ζητούν από τους μαθητές να βάλουν ως προτεραιότητα την μάθηση της «μητρικής τουρκικής γλώσσας» και μετά την επίσημη ελληνική.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε συνειδητά για να πούμε ένα στοπ στο κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων. Οι γονείς οι οποίοι επικαλούμενοι την ποιότητα των σχολείων δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά σχόλια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι όλοι οι επιστήμονες που τους περιβάλλουν είναι απόφοιτοι μειονοτικών σχολείων«, αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο του μηνύματος τους επισημαίνουν πώς «…για να πετύχετε πρέπει να μάθετε πολύ καλά και την μητρική σας γλώσσα τα τούρκικα και την επίσημη γλώσσα της χώρας μας τα ελληνικά. Η γνώση αυτών των δύο γλωσσών θα σας ανοίξει τους ορίζοντες και θα επιφέρει την επιτυχία σας σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να ετοιμαστείτε και να είστε ακόμη πιο εξοπλισμένοι στον εξελισσόμενο κόσμο μας».

Και το ερώτημα εδώ είναι βεβαίως τί πράττει η ελληνική κυβέρνηση για να απομονώσει αυτά τα στοιχεία που λαμβάνουν γραμμή απευθείας από την Άγκυρα και στόχο έχουν να καλλιεργούν το μίσος σε βάρος της Ελλάδας και να μπολιάζουν με ανθελληνικά μηνύματα τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας;

Είναι προφανές πώς υπάρχει ένα πλέγμα κινήσεων και προσπαθειών με απώτερο στόχο την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική Θράκη το οποίο βεβαίως θα υπάγεται στην Τουρκία. Το σχέδιο είναι γνωστό αλλά κανείς δεν προβαίνει σε ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η εξέλιξη του.

Διαβάστε όλο το μήνυμα του «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», όπως λέγονται:

«Αγαπητά παιδιά,

Αφήνετε πίσω σας ένα καλοκαίρι διακοπών και αρχίζετε μία νέα εκπαιδευτική χρονιά. Ευχόμαστε αυτή η εκπαιδευτική χρονιά να περάσει κατά τον καλύτερο τρόπο για σας. Εσείς είστε το μέλλον μας και η ελπίδα μας. Η συνέχιση του τουρκικού πολιτισμού της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και το φωτεινό και σύγχρονο αύριο της μειονότητας είναι συνδεδεμένα με την καλή σας εκπαίδευση και τις προσπάθειες που θα κάνετε.

Για να πετύχετε πρέπει να μάθετε πολύ καλά και την μητρική σας γλώσσα τα τούρκικα και την επίσημη γλώσσα της χώρας μας τα ελληνικά. Η γνώση αυτών των δύο γλωσσών θα σας ανοίξει τους ορίζοντες και θα επιφέρει την επιτυχία σας σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να ετοιμαστείτε και να είστε ακόμη πιο εξοπλισμένοι στον εξελισσόμενο κόσμο μας. Επιθυμούμε να ξέρετε πως με τις επιτυχίες σας εμείς πάντοτε θα αισθανόμαστε περήφανοι και χαρούμενοι. Να ξέρετε πως πάντοτε θα είμαστε δίπλα σας και υποστηρικτές σας για ένα πιο χαρούμενο και ωραίο αύριο. Αγαπητοί μαθητές σας ευχόμαστε εγκάρδια να έχετε μια πετυχημένη χρονιά.

Λέμε καλημέρα σε μία νέα εκπαιδευτική χρονιά. Εμείς παραδίδουμε τα παιδιά μας που είναι το μέλλον μας σε σας στους συναδέλφους μας. Πιστεύουμε εγκάρδια πως με επίμονη, υπομονή και αγάπη θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Από εσάς προσδοκούμε την άνοδο του επιπέδου της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας όπως και το να αναθρέψετε σύγχρονες γενιές παιδιών οι οποίες θα  είναι συνδεδεμένες με την κουλτούρα μας, τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες.

Για χάρη της διατήρησης, της υγιούς συνέχισης και της μεταφοράς στην νέα γενιά του πολιτισμού μας, ζητάμε να διδάξετε τη μητρική μας γλώσσα τα τουρκικά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε εσάς αναλογεί το μεγαλύτερο καθήκον για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της μειονότητας και για τον εμπλουτισμό του πολιτισμού μας. Πιστεύουμε πως για αυτόν το σκοπό θα εργαστείτε θυσιαστικά. Να ξέρετε πως εάν χρειαστείτε εμείς θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας. Πολύτιμοι συνάδελφοί μας σας ευχόμαστε εγκάρδια να έχετε μια άκρως πετυχημένη εκπαιδευτική χρονιά.

Πιστεύουμε πως στη νέα εκπαιδευτική χρονιά και εσείς μαζί με τα παιδιά σας θα καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια. Θα χαρείτε με τις χαρές τους και θα λυπηθείτε με τις λύπες τους. Να ξέρετε πως η στήριξή σας είναι πολύ σημαντική και επιδρά στην εκπαίδευση των παιδιών σας. Η αποδοχή και αγάπη του σχολείου και του δασκάλου από το παιδί σας είναι δυνατή με τη στήριξη σας.

Τα τελευταία χρόνια με πρόφαση τον μικρό αριθμό των μαθητών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα της μειονότητας από τις συμφωνίες και χωρίς να υπάρχει καμία διαβούλευση με τα μέλη της μειονότητας ένα-ένα τα σχολεία μας κλείνουν. Και φέτος απωλέσαμε τρία σχολεία. Στα τελευταία 10 χρόνια οι πύλες 60 μειονοτικών σχολείων έκλεισαν.

Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι στο σχολείο του χωριού Κομμαρα  οι μαθητές έφτασαν τους 13 και μετά από επιμονή των γονέων το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι. Ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα μειονοτικά σχολεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε συνειδητά για να πούμε ένα στοπ στο κλείσιμο των μειονοτικών σχολείων.

Οι γονείς οι οποίοι επικαλούμενοι την ποιότητα των σχολείων δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά σχόλια δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι όλοι οι επιστήμονες που τους περιβάλλουν είναι απόφοιτοι μειονοτικών σχολείων. Και μάλιστα όταν πήγαν εκείνες τις χρονιές στα μειονοτικά σχολεία η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη ούτε και οι ανάλογες επενδυτικές δυνατότητες. Παρόλα αυτά τα μειονοτικά σχολεία, μας έδωσαν μια απίστευτη συνείδηση και μας ανέπτυξαν το αίσθημα του ανήκειν στην μειονότητα.

Για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε πως ο στόχος μας για ανατροφή γενών συνδεδεμένων με την ιστορία μας στον πολιτισμό μας τις πνευματικές και ηθικές μας αξίες μπορεί να γίνει μόνο με τα μειονοτικά σχολεία».

pentapostagma.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter