ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μόνο αυτόν θα ήθελαν οι Ρώσοι να αντικαταστήσει τον Πούτιν – «Μαύρα» μαντάτα για την Νέα Τάξη

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Οκτ 2017 - 21:10
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΤου Κίμωνα Χαραλάμπους

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr, με κύριο θέμα τι θα ψήφιζαν οι Ρώσοι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, έδειξε έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή τους ότι 55% των Ρώσων δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιος άλλος υποψήφιος, που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί τον Πούτιν. Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένας που θα ήθελαν να τον αντικαταστήσει.

Αυτό απάντησαν και στην ερώτηση, ποιόν άλλον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο «Τσαρ Βλαντ» απέσυρε την υποψηφιότητα του στις εκλογές που πλησιάζουν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πολιτικός που θα ήταν επικρατέστερος να διεκδικήσει την προεδρία και αυτόν δέχονται οι περισσότεροι Ρώσοι, θα ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ, όπως δήλωσε το 8% των ερωτηθέντων.

Το 28% των Ρώσων που προτίθενται να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του 2018, δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει. Ωστόσο σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρώσων θα ψηφίσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Levada-Centr, (πριν ένα μήνα θα τον ψήφιζε το 60%).

Μαύρα λοιπόν τα μαντάτα για την Νέα Τάξη, καθώς ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία και μετά ακολουθεί ο Μεντβέντεφ, αρκούδα στα ρώσικα, ο οποίος θα συνεχίσει την ίδια αντιπαγκοσμιοποιητική πολιτική!

Όσο για τους υπόλοιπους, ιδιαίτερα χαμηλή είναι η δημοτικότητα του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αλλά και του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο καθένας τους θα συγκέντρωνε από 2%.

Αξιοσημείωτο είναι πως τον Σεπτέμβριο του 2001, θα ψήφιζαν υπέρ του Ζιρινόφσκι το 6% και υπέρ του Ζιουγκάνοφ το 8% των Ρώσων. Υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ψήφιζε το 1%.

Ποιοι όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν;

Αυτοί που συνήθως δεν συμμετέχουν στις εκλογές- κυρίως οι ηλικιωμένοι, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που είναι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της ρωσική υπαίθρου- όπως επίσης και οι δυσαρεστημένοι με την σημερινή πολιτική καθώς και οι νέοι που είναι υπέρ του Πούτιν αλλά δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν στις εκλογές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Levada –Centr Λεβ Γκουντκόφ, «πρόκειται για μια αδρανή μάζα που είναι δύσκολο να κινητοποιηθεί, εκτός εάν συμβεί κάποιο σημαντικό πολιτικό γεγονός στην εξωτερική πολιτική».

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter