ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πολεμικό μανιφέστο Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 20 Μαρ 2017 - 19:48
Loading...

 Παρουσίασε τον «Εθνικό όρκο» των Τούρκων

Το  Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών  «Νέα Τουρκία» υπό την διεύθυνση του Χασάν Τζελάλ Γκιουζέλ εξέδωσε έναν ογκώδη τόμο αφιερωμένο στο Εθνικό Σύμφωνο ( Μisak’I Milli)  που αποτελεί τον ιερό όρκο των Τούρκων.

Η Τουρκία δείχνει να ξεφεύγει, όπως θα καταλάβετε παρακάτω.

Στις 1450 σελίδες του ακαδημαϊκοί και πολιτικοί αναφέρονται στις εδαφικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας από την εποχή των Οθωμανών μέχρι σήμερα.

Η είδηση είναι πως τον εν λόγω τόμο προλογίζει ο Πρόεδρος της γείτονας, Ταγίπ Ερντογάν , με τίτλο «Το κλειδί της παρένθεσης που δεν έκλεισε: Misaki Milli».

Απόσπασμα από τον πρόλογο χαρακτηρίζεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως «μανιφέστο».

Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν ζητά την ελεύθερη Θράκη, νησιά και την Κύπρο.

«Η πρώτη ρήξη έγινε με την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου που ονομάζεται και πόλεμος μοιρασιάς.  Πρόκειται για τη μοιρασιά   των εδαφών της οθωμανικής αυτοκρατορίας  που κρατούσε τα κλειδιά του πετρελαίου, της διώρυγας του Σουέζ και του διεθνούς εμπορίου. Όταν οι Οθωμανοί μπήκαν στον Πόλεμο κατείχαν εδάφη 2,5 εκατομ.χλμ. Όταν ιδρύσαμε τη Δημοκρατία μας είχαν απομείνει 780.000χλμ.

Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misaki Milli, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε.  Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορα μας  τη Μοσούλη, το Κιρκούκ,  το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο και μερικά Νησιά», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Με λίγα λόγια ο Ερντογάν αναθερμαίνει, εν όψει δημοψηφίσματος, το όραμα όλων των Τούρκων, είτε είναι κεμαλιστέςείτε ισλαμιστές, είτε δεξιοί είτε αριστεροί.

Έρχονται εξελίξεις, καθώς τα πράγματα δεν αποκλείεται να ξεφύγουν εκτός ελέγχου…

EL.GR

 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter