ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσαν NAVTEX στο τεμάχιο “11”

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 11 Σεπ 2017 - 11:58
Loading...

Πρόκληση από την Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX στο τεμάχιο «11» με την οποία ανακοινώνουν ότι πρόκειται να διεξάγουν άσκηση εντός του τεμαχίου “11”.

Η τουρκική άσκηση πέρα από τους συμβολισμούς αμφισβήτησης αναφορικά με τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβεί σε εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της έχει και τον χαρακτήρα των «αντιποίνων», καθώς στην περιοχή η Κύπρος διεξήγαγε χθες δύο πολυεθνικές ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης, με συμμετοχή και την ελληνικής τορπιλακάτου (ΤΠΚ) «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» (P-28).

Πιο συγκεκριμένα, η  Άγκυρα δια της παράνομης NAVTEX 868/17 ανακοινώνει ναυτικές ασκήσεις για σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή η οποία περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 6, 7, 10 και 11, με το «6» να αποτελεί την κορωνίδα στο πλαίσιο των αμφισβητήσεών των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κ.Δ. στην ΑΟΖ της, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο εμπίπτει στη δική της υφαλοκρηπίδα, ενώ αναφορικά με τεμάχιο «10» η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε γεώτρηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την παράτυπη οδηγία, θα διαρκέσουν από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 και σχετίζονται με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο, γεγονός που παραπέμπει σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου και καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιοχής όπου χθες διεξήχθη η κυπριακή πολυεθνική άσκηση.

Εξάλλου, πέρα από τα δεδομένα στα ενεργειακά η τουρκική NAVTEX έρχεται και ως απάντηση στην χθεσινή πολυεθνική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης, την οποία διεξήγαγε και συντόνισε η Κυπριακή Δημοκρατία, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και της πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

newsit.com.cy

onalert.gr

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Το βιολογικό ερωτικό superfood που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα γνωστά μπλε χάπια πλέον και στην Ελλάδα.

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter