ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προκλητική παρέμβαση Γερμανών στην Ελλάδα: «Είστε οι μοναδικοί που δεν έχετε τζαμί στην Αθήνα»

ΕΛΛΑΔΑ. - 9 Αυγ 2017 - 18:44
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΑφού πρώτα η Γερμανία πέτυχε, με την έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, την επαναπροώθηση προσφύγων στη χώρα μας, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες και αντιδράσεις των δικών της πολιτών, τώρα για ακόμη μια φορά παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας επιπλήττοντάς μας για το γεγονός ότι δεν έχει ανεγερθεί ακόμη τζαμί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με νέο δημοσίευμα της η Deutsche Welle κάνει εκτενή αναφορά για το ζήτημα του τζαμιού, καθώς δεν παραλείπει να τονίσει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει επίσημα τζαμί και ότι μέχρι το τέλος του 2017, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανέγερσης τεμένους, οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε υπόγεια, αποθήκες ακόμη και γκαράζ. Παράλληλα, γίνονται αναφορές και στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην ελληνική πρωτεύουσα για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά της η Deutsche Welle, «οι κοινοί χώροι συνάθροισης μουσουλμάνων βρίσκονται σε υπόγεια, γκαράζ, αποθήκες. Εδώ και χρόνια σχεδιάζεται στην Αθήνα η κατασκευή ενός τζαμιού. Ακόμη βρίσκεται υπό κατασκευή, το ραντεβού για τα εγκαίνια είναι αβέβαιο».

Ο Ναΐμ Ελγκαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «το ότι στην Αθήνα υπάρχει τζαμί θα το πιστέψω μόνο όταν πάω εκεί για να προσευχηθώ».

Άλλο ένα πρόβλημα είναι η σύσταση επιτροπής του τζαμιού που θα είναι υπεύθυνη για την ανάδειξη του ιμάμη. Σύμφωνα με τον Ν. Ελγκανούρ ήδη υπάρχει η πρόταση ο μελλοντικός ιμάμης να εκπαιδευθεί κατάλληλα και να μάθει ελληνικά πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ωστόσο ακόμη υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία ασκεί πιέσεις για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, καθώς πριν λίγο καιρό και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπενθύμιζε στις ελληνικές Αρχές την ανάγκη κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα.

Όπως ανάφερε «εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, από τότε δηλαδή που οι Έλληνες απελευθερώθηκαν από τον οθωμανικό ζυγό, στην Αθήνα δεν χτίστηκε πλέον κανένα τζαμί. Όλες οι προσπάθειες για την ανέγερση ενός τεμένους αποτύγχαναν. Οι ιστορικές ευαισθησίες ήταν έντονες. Η δυσπιστία έναντι των Τούρκων, και κατ’ επέκταση έναντι όλων των μουσουλμάνων, ήταν βαθιά. Την πιο λυσσαλέα αντίσταση προέβαλε η ορθόδοξη εκκλησία. Η καμπή ήρθε το 2006, μετά και από πιέσεις της ΕΕ. Το κοινοβούλιο πήρε την απόφαση. Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας θα αποκτούσαν το τζαμί τους».

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter