ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έθεσε τελεσίγραφο στη Δύση για τη Συνθήκη της Λωζάνης από την Αθήνα – Αυτά είναι τα βήματα μέχρι την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 12 Δεκ 2017 - 21:21
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΈρχονται πολύ μεγάλες «καταιγίδες» στο Αιγαίο και την Κύπρο το επόμενο διάστημα διότι οι Τούρκοι «εκβιάζουν» την δύση, και αν δεν αποδεχθεί τα αιτήματα της για διαμοιρασμό του Αιγαίου, τότε η Τουρκία  θα προσχωρήσει στον άξονα Μόσχας-Τεχεράνης-Πεκίνου.

Πρόκειται για «βόμβα» μεγατόνων από την Ρωσία για την Ελλάδα και ένα κυβερνητικό ΜΜΕ με άρθρο

του έγκυρου Ρώσου δημοσιογράφου και αναλυτή Dmitry Nersesov με σχέση με το Κρεμλίνο , για το «βρώμικο» παιχνίδι του Ερντογάν .

«Στην πραγματικότητα, αφορά όλες τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Δύσης που αφορούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίες τώρα τελούν υπό «διαπραγμάτευση». Ο Ερντογάν έχει πράγματι υποβάλει ένα τελεσίγραφο προς την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

«Ένα θέλετε η Τουρκία να παραμείνει στρατηγικός σύμμαχος και μέλος του ΝΑΤΟ, στο οποίο θα αναπτύξετε  τις ένοπλες δυνάμεις σας στο έδαφός του και γενικά θα μπορείτε να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα σας  στη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώπιον της Ρωσίας και του Ιράν……

«Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έθεσε τελεσίγραφο στη Δύση για τη Συνθήκη της Λωζάνης από την Αθήνα – Αυτά είναι τα βήματα μέχρι την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση» - Εικόνα0

Εάν θέλετε η Άγκυρα να συνεχίσει να περιορίζει τη ροή των προσφύγων και να συνεργαστεί στον αγώνα ενάντια στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, τότε πρέπει να κάνετε κάποιες «παραχωρήσεις» ( Αιγαίο-κυπριακή ΑΟΖ-Δυτική Θράκη και Νότια Βουλγαρία ).

Ο Ερντογάν θέλει το ΝΑΤΟ και η Δύση να βοηθήσουν την Τουρκία να ενισχύσει τις θέσεις της στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον ισλαμικό κόσμο στο σύνολό του, για  να επιβεβαιώσει τον ιδιαίτερο ρόλο της Τουρκίας, και φυσικά να ανοίξει σαφείς προοπτικές για την στρατηγική οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας με  τις λέσχες των μεγάλων Δυτικών δυνάμεων.

Εάν η Δύση ( ΗΠΑ-ΕΕ) αρνηθούν  σε αυτό το τουρκικό εκβιαστικό αίτημα, τότε οι δυτικές χώρες θα αναμένουν μείζονα προβλήματα. Οι Τούρκοι έχουν δείξει έντονα ότι μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά τόσο με  την Ρωσία όσο και το Ιράν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα, ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης που υπογράφηκε το 1923…και αυτό δεν το έκανε τυχαία.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή είδηση, η σημασία της οποίας είναι συγκρίσιμη με την πρόσφατη αναγνώριση από τον Τράμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει την αρχή της αναθεώρησης της παγκόσμιας τάξης που καθιερώθηκε μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ποια είναι η Συνθήκη της Λωζάννης;

Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι μια διεθνής συνθήκη, η  οποία ενοποίησε τα αποτελέσματα του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου για την Τουρκία το 1923 και η οποία από αυτοκρατορία έγινε το σημερινό κράτος.

Ως αποτέλεσμα της Συνθήκης, η  πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε την Αραβία, την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Τρίπολη και την Κυρηναϊκή (δύο κύρια μέρη της σημερινής Λιβύης) , Μεσοποταμία (Ιράκ), της Παλαιστίνης (σημερινό Ισραήλ και την Παλαιστίνη), την Ιορδανία , το Λίβανο, τη Συρία, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου.

Τι είπε ο Ερντογάν;

«Η Συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να αναθεωρηθεί υπό το πρίσμα των σημερινών γεγονότων. Ίσως η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον της περιοχής», είπε ο ίδιος.

Τι σημαίνει αυτό;

Θα πρέπει να προσέξουμε και να αναλύσουμε καλά την δήλωση του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί να αναθεωρηθούν τα πάντα από τo άλφα στo ωμέγα, και τα όποια «θέματα» προκύψουν θα πρέπει η  Ελλάδα να « καθίσει και να συζητήσει» ( αναγκαστικά)  με την Τουρκία και αυτό θα αφορά ολόκληρη την περιοχή .

Πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο από το ζήτημα των διμερών σχέσεων μεταξύ  Άγκυρας και  Αθήνας.

Εάν η Δύση πει όχι σε αυτό, τότε οι δυτικές χώρες μπορεί να αναμένουν μείζονα προβλήματα. Οι Τούρκοι έχουν δείξει έντονα ότι μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά τόσο με  Ρωσία όσο  και με  το Ιράν.

Ο Ερντογάν κατασκευάζει κάτι νέο;

Δεν υπάρχει τίποτα νέο σχετικά με την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου. Η Τουρκία έχει από καιρό επιδιώξει να ενταχθεί στις τάξεις της «ευρωπαϊκής ελίτ» ( Βρετανία,  Γαλλία,  Αυστρία και Γερμανία) .

Το αγαπημένο όνειρο όμως των Τούρκων δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ . Η Τουρκία δεν απέκτησε την πλήρη ιδιότητα μέλους των διαφόρων ισχυρών κλαμπ , ακόμα και μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ , και  ποτέ δεν θα γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επομένως, το τελεσίγραφο του Ερντογάν στη Δύση έρχεται ως συνέχεια της αιώνιας πολιτικής εκστρατείας εκβιασμού της Τουρκίας: «είτε θα μα βάλετε στην λέσχη σας είτε θα πάμε στους αντιπάλους σας».

Από την άποψη της τρέχουσας δυναμικής των πολιτικών διαδικασιών στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, το νέο βήμα της Άγκυρας δημιουργεί σίγουρα μια νέα πραγματικότητα και νέες προοπτικές, που είναι άκρως επικίνδυνες .

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι όσο ο Ερντογάν μπορεί και παρουσιάζει τελεσίγραφα, πιστεύει ότι έχει αρκετή ή σχεδόν αρκετή ενέργεια γι ‘αυτά.

Πιστεύει επίσης ότι η συνεργασία με τη Ρωσία τον έχει καταστήσει αρκετά ισχυρό για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Δύση. Η Δύση έχει εξασθενήσει εξαιτίας του παράγοντα που ονομάζεται Τραμπ  και της συνεχιζόμενης κρίσης στην ΕΕ.

Συμπέρασμα Νο 1: Ο Ερντογάν πιστεύει ότι η ποιότητα των σχέσεων με τη Ρωσία και το Ιράν έχει καταστεί ξεπερασμένη, και τώρα είναι η ώρα να αναβαθμίσει το ρόλο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη για την Δύση . Εάν η Δύση δεν συμφωνεί με τις αιτήματα  του Ερντογάν, τότε το πλαίσιο αυτού του τριγώνου θα πρέπει να «μεταφραστεί» με υψηλότερη ποιότητα .

Συμπέρασμα Αρ. 2: Ο Ερντογάν θα ζητήσει υποστήριξη σε κάθε περίπτωση για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Συμπέρασμα Αρ. 3: Το πιο πιθανό είναι , η Δύση να μην υποκύψει στον Ερντογάν και να προσπαθήσει να αναγκάσει την Άγκυρα να αναζητήσει  λύσεις για τα προβλήματά της σε μια συμμαχία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Αυτά τα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν πολλές δυσκολίες για τη Μόσχα και την Τεχεράνη. Η Ρωσία είναι απίθανο να συμφωνήσει , αλλά θα το δούμε στην συνέχεια» , καταλήγει ο Ρώσος δημοσιογράφος .

«Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έθεσε τελεσίγραφο στη Δύση για τη Συνθήκη της Λωζάνης από την Αθήνα – Αυτά είναι τα βήματα μέχρι την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση» - Εικόνα1

Γεωπολιτικοί αναλυτές όμως κρίνουν ότι είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο (όπως συνέβαινε πάντα) και μετά από μια ενδεχόμενη αλλαγή στις ΗΠΑ , η δύση στο σύνολο της θα «συναινέσει» στις τουρκικές «σειρήνες», διότι πάντα η χώρα αυτή ήταν πιο σημαντική για αυτούς , παρά η Ελλάδα. Το έχουν δηλώσει άλλωστε εκατοντάδες αξιωματούχοι, ειδικοί και THINK TANKS εδώ και πολλά χρόνια.

Η συνέχεια της «ταινίας»….θα προσομοιάζει αρκετά με την εισβολή στην  Κύπρο το 1974 και θα έχει μια ενδεχόμενη πολεμική επίθεση των Τούρκων σε κάποιο ελληνικό νησί ή νησιά,  βγάζοντας τους Άγιους Πατέρες της εκκλησίας μας για ακόμα μια φορά αληθινούς ( και ας μην τους πιστεύουν κάποιοι), οι οποίοι μας έχουν προειδοποιήσει για όλα αυτά . Ο Θεός μαζί μας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter