ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Τουρκία θα ενισχύσει τον έλεγχο των πλοίων που εισέρχονται στην Κριμαία

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Οκτ 2017 - 22:40
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blog© RIA Novosti / Σεργκέι Μαλγκάβκο Άποψη του εμπορικού λιμανιού της Feodosia. Φωτογραφία αρχείου
KIEV, 12 Οκτωβρίου – RIA Novosti.  Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Γιούρι Λουτσένκο συμφώνησε με τις τουρκικές αρχές να ενισχύσουν τον έλεγχο των τουρκικών πλοίων που εισέρχονται στα λιμάνια της Κριμαίας, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος τύπου Λάρισα Σαργκάν.

Νωρίτερα, ο βουλευτής  του Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το Κόμμα του Λαϊκού Κόμματος Αντρέι Τετέρουκ πρότεινε τη δημιουργία μιας ‘τοξικής ατμόσφαιρας γύρω από την Κριμαία’ προκειμένου να σταματήσει  τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ της χερσονήσου και της Τουρκίας.  Ζήτησε διεθνή απαγόρευση της εξυπηρέτησης των πλοίων που εισέρχονται στα λιμάνια της Κριμαίας και να συλλαμβάνουν τους καπετάνιους.

Σύμφωνα με τον Sargan , μετά από μια επίσκεψη του Lutsenko στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου η διαχείριση του Ναυτικού επιμελητηρίου, του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου απέστειλαν  επιστολή σε όλους τους φορείς των θαλασσίων μεταφορών και επιχειρήσεων δηλαδή στους Τουρκικούς λιμένες , στους ναυτικούς πράκτορες, στους   εφοπλιστές και τους πλοιάρχους των πλοίων αναφέροντας ότι τα πλοία που  φθάνουν στην περιοχή της Κριμαίας δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στους λιμένες της Τουρκίας. Ο Sargan επίσης  δήλωσε την εισαγωγή  σκληρού συστήματος ελέγχου στο οποίο  παρέχεται το δικαίωμα να ζητούνται από τα πλοία έγγραφα σχετικά με την έξοδο από το τελευταίο λιμάνι καθώς και τα αρχεία του ημερολογίου του πλοίου.

«Επιπλέον, οι  λιμενικές αρχές πρέπει να λαμβάνουν  γραπτή δέσμευση με τη μορφή : « διακηρύσσουμε και επιβεβαιώνουμε ότι ο επόμενος προορισμός του πλοίου δεν είναι λιμάνι της Κριμαίας   και   δεν προέρχεται  αυτό από  λιμάνι   της Κριμαίας». Ο Sargan διαβάζει  αποσπάσματα από μια επιστολή από το τουρκικό Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο και  της Τουρκίας.

Θεωρείται ότι οι ενέργειες αυτές ισχύουν για όλα τα πλοία χωρίς εξαίρεση, ‘  για τον ιδιοκτήτη, τις σημαίες των πλοίων και στη συνέχεια, είτε εισέρχονται  είτε όχι’.  Υπό την προϋπόθεση ότι πληρούται η απαίτηση αυτή, ‘οι τουρκικοί    λιμενικές αρχές μπορούν να ερευνήσουν  όλα τα πλοία που διέρχονται από το Βόσπορο χωρίς εξαίρεση’, αναφέρει το μήνυμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα της Κριμαίας – at crimea.ria.ru >> [1]

References  на crimea.ria.ru >>
   ( http://crimea.ria.ru/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter