ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βίντεο: Στις Οινούσσες έκανε τη λειτουργία του Αγίου Πνεύματος ο μητροπολίτης Χίου

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 20 Ιούν 2016 - 21:36

Οι αρχές της Χίου και δεκάδες πιστοί πήγαν στο μικρό νησάκι για τη λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου ΠνεύματοςΣτην αμφισβητούμενη από τους Τούρκους νήσο της Παναγιάς Οινουσσών, επέλεξε ο Μητροπολίτης Χίου, να λειτουργήσει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων από τα τουρκικά παράλια, αρχές και δεκάδες κάτοικοι της Χίου, το πρωί της Δευτέρας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Μάρκου, δίνοντας το «παρών» σε μία νησίδα που το μόνο δείγμα ζωής σε αυτή είναι το εθνοφυλάκιο της Παναγιάς με τα στελέχη της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» στην κορυφή της.

Οι πολίτες της Χίου έφθασαν με το πλοίο «Sun Nicolas» που είχε ναυλωθεί από τον Σύλλογο Φίλων Οινουσσών για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Απευθυνόμενος στον κόσμο, ο Μητροπολίτης Χίου εξήγησε, πριν τη Θεία Λειτουργία τον συμβολισμό των αρχιερατικών αμφίων, ενώ λίγο αργότερα έψαλλε τον Ακάθιστο Ύμνο. «Υπέρ της Ελληνικής νήσου ταύτης…» μνημόνευσε εμφανώς συγκινημένος για να καλέσει λίγο αργότερα τους πιστούς να ψάλλουν μαζί τον εθνικό ύμνο.

«Πολλοί θα περίμεναν σήμερα να πω πολλά, όμως τι περισσότερο να πω από τα λόγια της Θείας Λειτουργίας μπροστά το Ιερό Θυσιαστήριο αυτού του Ιερού Ναού» είπε ο Μητροπολίτης Χίου.

Μάλιστα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης έδειξε στους πιστούς το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε στις 30 Απριλίου 2016 στο Ευαγγέλιο της Παναγιάς. «Εδώ είναι Ελλάς…» είχε γράψει, μετά τα γνωστά επεισόδια με τους γείτονες.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της 96 ΑΔΤΕ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η νησίδα να καθαριστεί πλήρως από τα πλαστικά και τα σωσίβια των μεταναστών, να γίνουν χορτοκοπές καθώς και να ασπριστεί το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς.


Πηγή: www.politischios.gr
protothema.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter