ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βούλγαροι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να «σκοτώσουν» Ρώσους στρατιώτες –«Κάγκελο» αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Αυγ 2017 - 18:41
Loading...

Πόσο εύθραυστη είναι άραγε η θέση του ΝΑΤΟ στην Βουλγαρία , ειδικά όταν διαπιστωμένα ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας με οδηγό την ορθοδοξία,   θεωρεί την Ρωσία ως προστάτη και φιλική χώρα, παρά την τεράστια αμερικανική προπαγάνδα.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Βουλγαρία αποτελεί  το επόμενο περιστατικό που συνέβη στην νατοϊκή άσκηση με την επωνυμία «Noble Jump (NOJP 17)» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Ρουμανία.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν στρατιωτικές μονάδες από 11 χώρες του ΝΑΤΟ: Αλβανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία και ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης βολών σε ειδικό πεδίο βολής , οι Βούλγαροι στρατιώτες αρνήθηκαν  κατηγορηματικά να εκτελέσουν πυρά πάνω σε στόχους που είχαν ρωσικά σήματα αναγνώρισης και είχαν τοποθετηθεί επίτηδες.

Όπως αποδείχθηκε  οι Ρουμάνοι ήταν υπεύθυνοι για τον εξοπλισμό του πεδίου βολής , και οι οποίοι  χρησιμοποίησαν  στόχους με σήματα  αναγνώρισης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Ρουμάνοι, μετά το περιστατικό, το οποίο ήταν προσχεδιασμένο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους στόχους γρήγορα. Οι στόχοι άλλαξαν  και τα μέλη του ΝΑΤΟ ζήτησαν συγνώμη από τους Βούλγαρους. Συμφώνησαν δε  να μην αποκαλύψουν  δημοσίως τι συνέβη, αλλά οι πληροφορίες εξακολουθούν να διαρρέουν στο επόμενο  διάστημα αναφέρει ξένο άρθρο.

Το 2014-2015 η Βουλγαρία αρνήθηκε να δεχτεί στοιχεία αμερικανικών συγκροτημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην επικράτειά της. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ έλαβαν τη συγκατάθεση της γειτονικής Ρουμανίας για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής για αυτά τα πυραυλικά συστήματα.

Βούλγαροι στρατιωτικοί αρνήθηκαν να «σκοτώσουν» Ρώσους στρατιώτες –«Κάγκελο» αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ - Εικόνα0

Το 2016 επίσης , η Βουλγαρία αρνήθηκε και πάλι κατηγορηματικά να συμμετάσχει στη σύσταση  νατοϊκού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, η οποία έπρεπε να αντισταθμίσει «τη μετατροπή της Μαύρης Θάλασσας σε ρωσική λίμνη».

Το περιστατικό σε ρουμανικό πεδίο βολής  υποδηλώνει μια βαθιά κρίση σε αυτόν τον οργανισμό και δείχνει ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και κυρίως «ομοψυχίας» από όλα τα μέλη του.  Την ίδια στιγμή η Βουλγαρία στρέφεται στην επισκευή των μαχητικών MiG-29 , ανέφερε βουλγαρική εφημερίδα .

Προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτωσης ; H λύση … ΕΔΩ

Σύμφωνα με  βουλγαρική ιστοσελίδα, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ  Krasimir Karakachanov πραγματοποίησε  ήδη συνομιλίες με τους επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας n «MiG» και ζήτησε να  κοστολογηθεί μια ολική αναβάθμιση των μαχητικών MiG 29.

Η Βουλγαρία διαθέτει στο οπλοστάσιο της  15 μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου και 14 αεροσκάφη Su-25. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επισκευή αυτού του τύπου αεροσκαφών  κοστίζει σχεδόν όσο ένα νέο αεροσκάφος.

Μόνο που μετά από την εντολή του Ρώσου προέδρου θα υπάρξει χαμηλή τιμή ειδικά για τη Σόφια από τη Ρωσία. Μέχρι στιγμής, τα βουλγαρικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν συντηρηθεί με σύμβαση από τη ρωσική εταιρεία, αλλά η σύμβαση αυτή έληξε το 2015.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ήδη «αγκάθι» στο ΝΑΤΟ και είναι ενδεικτικό των προθέσεων του νυν προέδρου της χώρας και πρώην ΑΓΕΑ Ρ.Ράντεφ για του που «κοιτάζει» για βοήθεια.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Βουλγαρία έχει την έδρα της αμερικανική διοίκηση χερσαίων δυνάμεων η οποία ενώ είχε τον χαρακτήρα του προσωρινού, δεν πρόκειται να μετακομίσει για πολλά χρόνια .

pentapostagma.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…

Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter