ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αμερικανική απόβαση στη Μαγνησία – Καταφθάνουν 40 Apache και Black Hawk

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 17 Οκτ 2018 - 22:30
Loading...

Αμερικανική «απόβαση»… στην 1η ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, άμεσα αναμένεται να προσγειωθούν στο Στεφανοβίκειο και θα σταθμεύουν στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού 40 αμερικανικά ελικόπτερα τύπου Apache και Black Hawk. Σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση στον Όλυμπο και αργότερα σε κοινές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και άλλες στρατιωτικές δράσεις. Η συντήρησή τους θα γίνεται στην 1η ΤΑΞΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πρώτη άσκηση ονομάζεται «Combat Aviation Brigade», της οποίας έχουν ξεκινήσει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, με κορύφωση τον Νοέμβριο, να μετασταθμεύσουν στην 1η ΤΑΞΑΣ τα αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματά τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου ίσως και περισσότερο).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα υπερσύγχρονα μεταγωγικά Black Hawk θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Γερμανία, εκεί όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή διοίκηση του αμερικανικών δυνάμεων και θα προσγειωθούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Στεφανοβίκειο.

Μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, που θα φιλοξενήσει για αρκετούς μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς, γίνονται τεχνικές παρεμβάσεις από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα σταθμεύουν τα στρατιωτικά ελικόπτερα.

taxydromos

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter