ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ρωσία ξεπέρασε τους αντιπάλους της με ακριβή υπερηχητικά όπλα και θα αναπτυχθεί περισσότερο μέσα σε λίγους μήνες-Πούτιν-

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Οκτ 2018 - 15:45
Loading...

RT παγκόσμιες ειδήσεις
Οι νέες Avangard υπερηχητικές κεφαλές απέχουν μόλις λίγους μήνες από την είσοδό τους στη στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι η πρώτη στον κόσμο που αναπτύσσει την πρωτοποριακή τεχνολογία.

Μια εικόνα CGI δείχνει το υπερυψωμένο ανεμόπτερο Avangard. Η πραγματική εμφάνιση του συστήματος εξακολουθεί να είναι ταξινομημένη. © Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Ο  υπερηχητικός πύραυλος  είναι ένας τύπος βλήματος που μπορεί να πετάξει και να ελιχθεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε ταχύτητες πάνω από 5 Mach. Αυτό τους καθιστά δυσκολότερο να υποκλαπούν από τις κανονικές κεφαλές, οι οποίες προσεγγίζουν το στόχο πάνω με μια προβλέψιμη βαλλιστική τροχιά. Η παραλλαγή του Ρωσικού  συστήματος ονομάζεται Avangard και θα είναι έτοιμη για στρατιωτική θητεία σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τον Πούτιν.

“Ανταποκρινόμενοι στην ανάπτυξη των αντι-βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, βελτιώνουμε τις δυνατότητες επίθεσης μας. Κάποιοι βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, άλλοι θα αναπτυχθούν σύντομα “, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Valdai Club στο Σότσι. Η ανάπτυξη του Avangard θα συμβεί “μέσα σε λίγους  μήνες”, δήλωσε ο Πούτιν.

Πετώντας σε υπερηχητική ταχύτητα θέτει μια σειρά από προκλήσεις στις επιστήμες των υλικών  και στην  μηχανική, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της πίεσης που επηρεάζουν το όχημα. Η Ρωσία έχει εφαρμόσει τις τεχνολογίες της για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού  πυραύλου Cruise που ονομάζεται Kinzhal, είναι ήδη σε χρήση με το στρατό. Τεκμαίρεται ότι αποτελεί αντίμετρο για τις ομάδες κρούσης των αεροπλανοφόρων, τη ραχοκοκαλιά της ικανότητας των ΗΠΑ να προβάλλονται σε στρατιωτικές δυνάμεις παγκοσμίως. Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι μπροστά από άλλα έθνη από την άποψη των υπερηχητικών όπλων.

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα, είναι ένα προφανές γεγονός και οι συνάδελφοί μας το συνειδητοποιούν, ότι έχουμε ξεπεράσει όλους τους ανταγωνιστές μας σε αυτόν τον τομέα. Κανείς δεν έχει ακριβή υπερηχητικά όπλα. Ορισμένοι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις δικές τους σε 18 έως 24 μήνες. Τους έχουμε ήδη στην υπηρεσία “, είπε.

Δοκιμή του ICBM του Sarmat. © Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Το Avangard και Kinzhal ήταν δύο από τα αρκετά προηγμένα οπλικά συστήματα που παρουσίασε ο Πούτιν το Μάρτιο, καθώς η απάντηση της Ρωσίας στην αποτυχία μας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη της Ουάσινγκτον στις τεχνολογίες της ABM υπονόμευσε την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας. Ένα άλλο ήταν το Sarmat ICBM που είναι κοντά στο να αναπτυχθεί και έχει ως στόχο να ενεργήσει ως ο πρώτος  φορέας για Avangard κεφαλές.

Άλλα φουτουριστικά οπλικά συστήματα, τα οποία ανέφερε ο Πούτιν βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνουν έναν πυρηνικό πύραυλο cruise και ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο με πυρηνική ενέργεια, και τα δύο βασίζονται σε έναν μικροσκοπικό πυρηνικό αντιδραστήρα. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι έχει εκπονηθεί ένα λέιζερ μάχης, αν και ο ρόλος που πρέπει να εκπληρώσει δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

https://www.rt.com/

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter